torsdag 28. mai 2015

2015: WHAT HAPPENS IN LILLEHAMMER 1.

Helle Helle Helle og paraplyholderassistenten på hagefest...stays in Lillehammer,...
Lillehammer Litteraturfestival 2015
Jeg visste jeg løy da jeg lovet mine medbloggere å oppdatere hver dag. Ikke på instagram/fb/twitter men på blogg i hele fornuftige setninger - med punchline og anekdoter. Håpet var at de vage løftene ville bli glemt på første hagefest og ryktet om min upålitelighet aldri ville nå overflaten.

Min tid i Paradis ble kortere enn Jimmy-the-Snowmans. (litt.fest.ref). Da vi sullet oss hjem etter å ha tapt, vi snakker solid sisteplass, Barnebokquizzen, og min pliktoppfyllende romkamerat kastet seg hamrende over tastaturet, faket jeg akutt lavtblodsukkerbesvimelse, og dro dyna over hodet. Nå ser jeg at det det for troverdighetens skyld ville vært bedre å påberopt seg forspisning, kolikk eller vinpine
- du vet, slikt man får når man drikker for mye vin, over timer i langsomt tempo.

Straffa for latskapen er at jeg nå har 15min på meg til å oppsummere gårsdagen
, før jeg må løpe til Hvelvet. Formidlingsdebatten starter 10
- og programmet er ufravikelig, bare lov til å legge til - fratrekk er straffbart.


Kristina Sandberg leser fra sin trilogi om Mai, og hennes klassereise
, jeg gjetter vil være god på lyd.Go!
 • Toget var i rute
 • Vandrehjemmet (stasjonen) like bra som forventet, ekstrabonus for vaffelfrokost.
 • Jeg kan spise vafler hele dagen.
 • SELVBIOGRAFI V FANTASY (teltet)
 • Deltakere:
 • Ingvar Ambjørnsen: Vittig og selvsentrert. Roste Knausgård for serielitteratur. Har aldri skrevet om familien. Blir stadig spurt om han er Elling. Mener det meste (alt) er kunstnerisk forsvarlig.
 • Helen Uri: (Har vært) moralsk indignert over Knausgård, brukte flinkistriks i Rydde Ut for å vise at det var mest fiksjon 
 • Lars Petter Sveen:  Ville at litteraturen skulle løfte blikket utover. Mente at han selv var verdens kjedeligte og ble inspirert til å skrive sin prisvinnende Guds Barn av Jennifer Egans Visit from the Goon Squad
 • Ja, det skjedde mye mer og jeg har tettskrevne uleselige notater, men klokka tikker og Hvelvet fylles. 
 • Kort oppsummert var samtalen kun underholdende og lite matnytting. Som man kunne gjette på forhånd handlet det mest om Knausgård - og at begge 'sjangre' går hånd i hånd mot framtida.
 • Nå rekker jeg ikke skifte klær engang.
 • HAGEFESTEN (Nansenskolen)
 • Opplesninger av: Helle Helle, Rune Christiansen og Kristina Sandberg.
 • Helle leste best. Kristina var mest nervøs, men solgte inn boka si. Rune stødigst, men dessverre også en smule monoton og kjedelig, som jeg sannsynligvis sier fordi jeg ikke har lest boka.
 • Det regnet - og vi stakk straks de var ferdige å lese.
 • Middag på Stift - (anbefalt veggieburger)
 • Og spontan og fatal Barn&Ungdsomsquiz, der jeg hadde ingenting å bidra med, annet enn at jeg visste at Rishøi hadde skrevet Pling i Bollen. 
 • Bonus for overraskende søskenbarntreff.

Off topic:  Beige er ikke en kjolefarge!

Nå:  Debatt om Litteraturformidling i Hvelvet!


9 kommentarer:

 1. Flott oppsummering! Nå har du satt standaden :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Anne, aktuell streamblogging strider imot min manglende evne til å fatte meg - aktuelt - i korthet.

   Slett
 2. Så deilig å se en bloggpost der bloggeren har skjønt hvordan man formidler - her har du jo både illustrasjoner, lenker og korte tekster. Og dette før det ble oppfordret til det fra talerstolen: hvordan nå ut til flere! Imponerende er det også at du skriver trilogi og ikke triologi som så mange gjør,og dermed ramler i fremmedordfella.

  Har veldig lyst til å lese trilogien til Sandberg, den står nå høyt på leselista mi. Helle Helle har jeg liggende klar hjemme, og Rune Christiansen har jeg lest.

  Er enig med deg i at Ambjørnsen er blitt vel selvsentrert, lurer på når det skjedde? For to år siden, for fem år siden? Og hvorfor? Er det en nødvendighet, blir alle "berømte" forfattere stor på seg selv, og seg selv nok?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du ansvar - og deler din rike ordkunnskap. Jeg har nå tilbrakt Lillehammerdagene med å saumfare 300 innlegg på jakt etter overflødige o-er, og grått ei vaskebøtte av lettelse hver gang jeg av latskap har forkortet. Trio-logi no more. Jeg har også rettet opp zologi, biologi og kronologi. Detter er, after all, en svært seriøs og rettskrivende blogg. Zolgi, bilogi og kronolgi - it is.

   Du har også rett i at alle forfattere er seg selv nok, det er sikkert vår 'grenseløse' beundrings skyld. Der vi venter på hvert ord og noterer ivrig i blokka.

   Hadde de bare hadde Sandberg på Storytel. Føler på meg at den boka bør leses på svensk.

   Slett
 3. Du e løyen! Du skriver bare enda bedre når du er travel. Jeg ser én og/å-feil, men siden det er deg så har du sikkert lagt den inn med vilje.

  For en kul festival! Er deltakerne også kule eller er de veldig voksne/seriøse/spesielle? Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du, altså....
   Jeg måtte leie inn et helt bokbloggkorps for å finne den feilen, og etter de fant den var den så graverende at de nå ikke vil snakke med meg lenger. Et utskudd uten kontroll på o-er og g-er. Den eneste grunnen til at jeg fremdeles får være med på middag er alle bildene jeg tar når de ikke følger med.

   Det er en kul festival. Det aller kuleste skjedde igår, med litt disiplin nå makter jeg skrive om det før neste post - klokka 12 - må bare dusje først. Deltakerne er selvfølgelig enda kulere enn de som får betalt - alle aldre - alle typer -)

   Slett
  2. Ha ha ha! I love you. Jeg vil også på festival! Hold oss oppdatert.

   Slett
 4. Oh, updates - jeg henger langt bakpå, så jeg har begynt med de tidligste postene dine fra Lillehammer. Du får meg til å smile og nikke enig også når du er kortfattet.

  Beige er kanskje ikke en kjolefarge, men som tights er det katastrofalt.

  SvarSlett
  Svar
  1. TRUTH! Beige kan tross alt gå an på kjole, hvis eieren er mørkhudet/ekstremt solbrun. Eller, i det minste, fargeforskjell mellom lår og skjørtekant. Beige tights, og enda verre strømpebukser (men det var kanskje det du mente) er ganske riktig katastrofalt. Det bringer ut min indre - Thomas.

   Her trenger ingen gå glipp av Lillehammernyheter, (selv ikke de avkoblede), vi bloggere på Lillehammer har tatt jobben alvorlig, oppdaterte, ehm - hver dag - og har forskjellige interesser, så er kan man få med seg nesten hele festivalen, med litt blogghopping.

   Slett