torsdag 13. juni 2013

- på den yderste, nøgne ø -

Etter fredagens, 12km tropeløping i splitter ny jakke, med avtagbare armer. 2 størrelser mindre enn den ville vært hvis den ikke hadde kommet i innpakningspapir. Merkelig nok passet den akkurat. Kanskje har man kommet et skritt opp på løpestigen når man slutter å iføre seg altfor store løpeklær. De blir mer og mer rullepølsetrange for hvert år.


- Hans hår var hvidt, men han lo og sang,
og var som en ungdom frisk. -Det innlegget skulle vært skrevet på fredag og bestå av kun bilder av meg, jakka og de 2 bøkene jeg one-klikket meg til - because I'm worth it, kanskje de nye planlagte joggeskoene, sitronpaien 8k bakte og vinglassene jeg drakk på pizza'n. 
Jeg skulle skryte av hvor flink jeg var som presset meg ut i skogen på en sådann dag og overse det gamle og underlige gråsprængte bildematrialet, yngre enn dette blir jeg aldri.     
(bøker kjøpt etter tips fra:, Clementine, Karin og Labben)


Her skulle det egentlig stått et bilde av Brooks Pure Flow, men den gang ei, pengene gikk til Asics, og jeg sier det igjen:  Jeg hater joggeskoindustrien! Nye oppdateringer hos hvert merke, i hver eneste modell, hvert eneste år.......


Men jeg rakk det aldri
, hverken på lørdag da vi tilbrakte 6 timer i skogen på fjortisens Taekwondoogradering
, eller søndagen da vi var på hyttevisning og sprang på mølle.
Gårsdagen husker jeg ikke
- og plutselig er det blitt den ellevte og den store dagen et vagt minne.

 - Da stured Terje en dag eller to,
så rysted han sorgen af; -
 


Juni så langt er mye bedre enn mai.
Ingen sykdom, jevn løping, og svakt stigende leselyst.
Tommy Lee har åpnet øynene mine, og skulle det dukket opp sent utviklete musikalske evner hos avkommet kommer det til å røskes opp med rota. 

 - dog stundom gnistred hans øjne stygt, –
helst mot uroligt vejr, –
og da mente folk, at han var forrykt,
og da var der få, som uden frygt
kom Terje Vigen nær.- 


18 kommentarer:

 1. gratulere med dagen den 7 og gratulere som hytte-eiere. Vissste ikke at du kunne Terje Vigen. proud mama, mormor lyser vel opp også der hun sitter på en hvit skummende sky og titter ned på storungebarnebarnet sitt. Utepils med syvenninder i kveld, gledes. Det varmer og et hjerte og tenke på hytteting, Kyss og klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå blir det å reise på hytta hver helg.
   Nb, blondefri gardiner.
   (ach, alle kan vel Terje Vigen)

   Slett
 2. Da var jeg landet igjen og kommet meg igang med Freddie Mercury. Joda, jeg når bloggdato på lørdag! Knepent! Utleie av pendlerkåken min tok de foregående 7-8 dagene, så de 10 bøkene jeg optimistisk hadde lagt fram for juni...de ligger der! Har fått lest EI BOK sålangt. Snakker meg om tragisk antall til meg å være på 2 uker... MEN, husleiekontrakt skrives imorgen så jeg kan vel ikke klage.
  Super idé med biografi-lesesirkel!!! Jeg nyter Freddie Mercury innimellom slagene og ser fram til alle musikerne som blir presentert lørdag :D Sykling? Hvem er det? Kommer sterkt tilbake neste uke! Sånn er det med den saken! (Har fått tråkket nærmere 5 mil denne uka da, men det er kun 2 sykkelturer... og flere blir det ikke - før tidligst søndag...jaja)
  Og - grattis som hytteeier leser jeg her på og mellom linjer! OG - det må jeg jo virkelig si - at på min mors endelig-pensjonist-geburtsdagsfeiring igår så proklamerte hun og jeg første verset av Terje Vigen til forsamlingen - i stereo! Min kjære mor har nok ikke lest bloggen din, så det var et ganske så festlig sammentreff! (Nå kan vi kun første verset utenat både hun og jeg - men det holdet det! :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt du leste et dusin i mai, at du faller litt bakpå er bare godt for selvtilliten til oss andre. Gleder meg til å lese om Freddie, tror nok den boka er mye bedre enn Tommy sin.

   Utleieopplegg høres slitsomt ut, hadde aldri klart å finne rette folk, man vet jo aldri hva de mest uskyldige utseende bestemødre kan finne på. Og ang. pensjonister, både mormora og mora (eh - ikke pensjonist) mi, er svært glad i dramatiske deklameringer av TerjeV. Det sier vel sitt om min alder at også jeg nå har begynt. (liker best det verset der han retter engelskungen -)

   (psst, hytta ligger 3m fra husveggen -)

   Slett
  2. Freddie er Freddie. Skal ikke røpe for mye her, bare si at det er en biografi "skrevet" av ham selv.. Mannen med de flotte tennene ;) Når det gjelder utleieopplegget så er det NATO som står bak. Er ikke det sikkert nok så tviler jeg på Norges sikkerhet :D
   Når årene siger på, og du ikke langt til hytta trenger gå, kan du hele TerjeV å...! sann!

   Slett
  3. hehe - jeg bare later som
   , skummet jo nettopp gjennom på jakt etter
   passende sitater.

   Slett
 3. Må man skifte joggesko hvert år? La merke til i trimmen på jobben i dag at disse freshfargede glade joggeskoene også har ankommet psykiatriske pasienter sine føtter.. De ser jo absolutt glade ut, disse skoene og blir nok et viktig bidrag til bedring av den mentale helsen totalt sett.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer jo an på hvor mye man løper, men jeg mistenker at de lager skoene slik med vilje, etter såså mange kilometer forsvinner gummien på magisk vis. Noen på en sportsbutikk prøvde også å engang å overbevise meg om at selv når du ikke bruker skoa slites gummien.
   Slitsomt for joggesko å befinne seg i skapet.

   Mosjonister er nok mer enn gjennomsnittelig interessert i fancy skotøy, jeg hører egentlig til de moderate, men har uansett 3/3 par i rotasjon. Er hjernevasket nok til å innbille meg at forskjellige belastning gir mindre skader. (kjøpt og betalt -)

   Glade fargerike sko er sikkert verd 3 lykkepiller.

   Slett
  2. Jeg syns fargen på skoa var bare knæsj! Fikk lyst på et par selv - og jeg jogger IKKE. Skal imidlertid på trip til Houston neste uke og da skal jeg finne meg sykkelsko! Ikke sånn stive greier med clips (de får jeg klaustrofobi av), men sånne joggesko-liknende med stivere sykkelsåle. Ett par. Det får holde! Mine sko skal ikke få lov å slite seg ut i skapet helt på egenhånd ;-)

   Slett
  3. (fniser juvenilt til det md skapet -)
   Jeg tør heller ikke bruke sykkelsko med klips, ikke på spinningsykkel engang. Visste ikke at det fantes sko uten som også het sykkelsko??

   Slett
  4. Jepp. Midt i blinken for meg. Samboen har et par slike. Sjekk linken og klikk på Shimano-skoen i bildet for større size. Disse er beregnet for offroad syklister som hopper av sykkelen i ny og ne og løper opp bakker. (Som om det gjaldt meg...HAHA..løper du liksom -)

   http://www.sykkelhjulet.com/2009/04/sykkelsko/

   Slett
  5. PS! Disse kan man selvfølgelig også feste clips på, men de fungerer suverent uten!

   Slett
  6. Jeg jogger heller ikke men har lyst på slike glade joggesko. (må jo like fresh som pasientene selv uten lykkepiller)
   Kjøpte meg forresten noen meget fargerike brukssko i fjor i England, men de er så knasje at man kan bli skremt av mindre..Merkelig at skoene gnager av sin egen gummi i skapet? Har ekspeditøren gått på kurs? Hm..Mye rart nå om dagen altså.;)

   Slett
  7. Marianne: Genialt, og blir jeg engang hobbysyklist med birkenambisjoner (du har vel birkenabmisjoner) blir det å gå for slike. Uten klips.

   Anita: De har garantert gått på kurs, det hvor man lærer å lure naive amatørmosjonister med såre legger. Forøvrig påstår kontaktlinsedama mi, (eh optikern), at også kontaktlinser eldes mens de ligger i ubrukt i koppen. Det at du bruker dem bare en gang i uka, har ingen betydning. Tror det samme gjelder finkjoler -)

   Slett
  8. Ja, det er vel som med gamle bildekk- gummien hardner til og kan bli farlig og ubrukelig. Annen gummi kan morkne og sprekke. Ikke særlig hvis man bruker dem til prevensjon feks..Finkjoler? Har hørt om møll og sånn..

   Slett
  9. hehe - mener du å påstå at det de sier er sant, og ikke, som jeg sverger til, en verdensomspennende livsløgn?
   Er det sant må jeg endre hele mitt syn på skoindustrien, kanskje hele verden -)

   Slett
 4. Leser med lettelse at bloggdatoen for biografilesesirkelen er på lørdag. Ikke det at jeg under noen omstendigheter er ferdig med Mick Jagger-boka (650 sider - snakk om å ta seg vann over hodet), men kanskje det er en ørliten mulighet for et lite innlegg likevel...? Min konklusjon så langt er at bøker (alltid) er bedre enn film, men jagge er dokumentarfilmer ofte bedre enn biografier :)

  Snasent trenings-outfit, forresten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lørdag ja, det er jo imorgen. (stønn)
   Har lest som en gal i hele dag, og ble endelig ferdig for noen timer siden. Hadde vært for gale og ikke gjøre ferdig den aller første boka -). Rister fremdeles på hode av de 650 sidene, heldigvis var min bare på 260.
   See, kanskje ikke så smart å velge den tjukkest bio'n du fant??

   Slett