fredag 21. juni 2013

GODE INTENSJONER (12km)

Sånn så det ut da jeg la ut på joggetur 07.00 idag, 2 timer etter skjema. Strålende, steikende sol. Akkurat det jeg prøvde å unngå. Da det var 4km igjen, forsvant sola, og på de 2 siste begynte det å regne. Ergo: hadde jeg ventet til sivilisert tid ville jeg fått perfekt joggevær overskyet med lett bris og mildt duskregn.


Dagens Tur i Skogen.: 12km  
Løype Tur/Retur Fløyta. (7,28/km + ørten varmegrader)
Gode intensjoner, halvhjertet planlegging og tvilsom gjennomføring.

Turen opp tok 50min+. Det kalles å ta seg god tid på 5,6km. Jeg legger skylda på han som til stadighet liksom skulle tisse og drikke. Jeg vet jo at det bare er juks og en unnskyldning for å snuse, hvile og skvette, men vil jo ikke at det stakkars djevledyret skal få heteslag og blæreproblemer heller.

Nedover gikk det raskere. Kaldere. Fuktigere. Og lukter man har luktet før.
Den siste treern gikk på 17.10 og det er fort til å være meg i varmegrader, med hund på slep. Det er en rar følelse å være sprekere enn hunden sin, eller ihvertfall ha mer løpsvilje og varmetoleranse.
Vi er vintersjeler dyret og jeg.

Holtåa, demningen, som hadde hovedrollen i evakueringsdramaet og det som nå er igjen av badeplassen etter at demningen er tappet ned 2 meter. I alle de årene jeg har løpt/gått/syklet her har det aldri vært så lite vann. Stein, betong og søle. Ryktene sier at det skal graves ut og utbedres slik at det igjen blir en estetisk vakker badekulp. Da slipper man også å gjøre annet med demningen enn å holde den nedtappet...


Resten av uka.
Jeg spiser is annenhverdag og løper hver tredje. Det er sola. Lyset. Varmen. Det høyere folk jubler av sommerlykke, det større sjanse er det for å finne meg inne i et mørkt kjellerlokalet.

9.juni  -  8,5km Mølleintervaller.
Med utgangspunkt i 2min drag + 1min subbepause 8km/t.
Målet er å gå 2-3-4-5-6-7 osv osv, med 1min pause.
, men diller fremdeles rundt rundt 2 og 3, og det går ikke fort.
.
12.juni 8,5km Hestedalstien og tilbake  (7,17km/t)
Gikk hele veien til porten og det ble mye hundedilling.
Har sluttet å stoppe klokka hver gang jeg stopper.

15.juni 10,24km  Hestedalstien fra Eidsvoll.
Med mann og hund. (6,52km/t)
Løp til 5km og snudde. Det var varmt og det ble mye start/stopp.

18.juni  -  8,5km Mølleintervaller (igjen)
Samme opplegg som sist, men kom til 5min denne gangen.
2-3-4-5-4-3-2-2-2 osv - med 1min subbepause og stigende fart.
, og tilbake til toppen og 21.juni.


Hva er dette?
Eidsvolls peneste + et bevis på at joggebelter med solid strikk kan redde liv.
Tatt ved et uhell da jeg desperat klemte om kameraet i et forsøk på å holde balansen. Hun skulle bare stå på en stein og se på vannet.
Han skulle bare hoppe litt.

NÅ?  Skal jeg åpne et boks Ritz og vente på tordenværet.
God helg fra kjellerdypet!


13 kommentarer:

 1. Tordenvær er ikke veldig skøy - men det renser opp, både det ene og det andre. Jeg er hjemme igjen og her er det 18 + og millioner av mygg. Ikke så mye bedre enn varmt, varmt, varmt og tordenvær. Syns du er flink til å trimme, og 07.00 er alt for tidlig, selv om det var 2 timer etter skjema.

  SvarSlett
  Svar
  1. Velkommen tilbake!
   Jeg har fulgt din vakre reise gjennom Italia i andre medier og synes egentlig det er på tide at du får føle litt på myggen. Årevis med erfaring som myggdop, moi, indre østlands svar på vampirecrack, gjør at jeg heller ikke her medføler sympati. Etter 15min morgentur har jeg 14 nye stikk og er i det hele tatt klar for å flytte til byen for godt.

   Tordenværet kom aldri så må vi vente idag også. Jeg er forresten livredd tor med hammern og tør knapt gå ut hvis slikt er meldt.

   Slett
  2. Nei hold deg bare inne hvis det tordner eller lyner - og hvis du må ut så ha på deg joggesko med materiale som leder lynet UT av kroppen. Hehe - jeg var så redd lyn og torden i en periode at jeg ikke torde stikke engang når det lynte ute - fant ut at strikkepinnene kunne tiltrekke seg lynet. Joda....

   Slett
  3. Takk og pris at jeg ikke strikker.
   Derimot trekker jeg ut alle kontakter, unngår dusj, telefoner og vinduer og leser med lommelykt under dyna til det er over.

   Slett
 2. livet er som vanlig ser jeg,er du på gangfor42,2km

  her er det for det meste svømming
  en løpetur 8,5 km
  raviross

  SvarSlett
  Svar
  1. Neinei, vet du ikke det er forbudt å nevne maraton. Vi lever i sterk fortrengning her i dalen. Ideen er at alt går av seg selv hvis man bare later som det ikke eksisterer.

   Men siden trollet i esken nå likevel er ute kan jeg jo si at: nei vi er ikke i rute. Det begynner å haste - lengste tur er fremdeles på 13km - og det er bare 2mnd igjen.

   Sprekt å jogge i utenlandsvarmen!

   Slett
 3. Kl 7!!! Basket case!

  (Sier jeg som snart skal på ferie til varmere strøk og må stå opp seks hver morgen for å klare å følge programmet til hr. Armstrong look-alike)

  SvarSlett
  Svar
  1. Seks er nok alt for sent for fanatiske programslaver, halv fem er nok mer realistisk.
   (pstt, Armstrong ser deg,,,,)

   Slett
 4. Det løpebeltet til bikkja, eller deg er det jo til, hva heter det? Er det bra? Finnes det flere ulike modeller kanskje? Jeg er jo helt nubie når det kommer til dette være-aktiv-med-hund-styret. Har du ikke skolert din til å dra deg i oppoverbakkene? Der er jeg villig til å legge ned adskillig tid og kronasjer...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes utallige modeller, (til og med truseformede joggebelter.) Mitt er fra Baggen, og kan brukes til både jogging, trekk og tur.Kommer med ekstrautstyr som vesker og kroker og du kan velge strikk etter str på hunden. Helt avhengig. Det eneste negative er at det er litt stort å varmt i sommervær.

   Trekking i oppoverbakker?
   Vi har øvd så heftig på å gå pent i bånd at det må være noe ekstremt spennende foran, eventuelt at en av oss prøver å løpe ifra:-)

   Slett
 5. Så flott det er der du jogger! Og så dårlig treningssamvittighet jeg får når jeg ser slike innlegg!!! Er i Houston på sjette dagen og eneste treningen jeg har fått er å dra Visa-kortet... blææhh... Vel, hadde en 2,5 times sykkeltur rundt i parker og langs elva her i Houston, men tempoet var heller labert. Gradestokken sørget for det. Over 35 grader i skyggen og sprengsol er vel ikke akkurat optimalt for fysiske utskeielser utendørs. Jeg har imidlertid vært veldig flink til å spise! MASSE! Og det oppveier jo litt...eller hur?? BLAH - det blir trening når vi kommer hjem søndag. Eller, ihvertfall mandag. SKAL!!! Men først - middag, mohaha..:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, Houston, høres ut som et svært varmt, dog spennende feriemål, eller er det biz og aldri et ledig øyeblikk? Ikke den byen jeg umiddelbart forbinder med grønne lunger og freske sykkelturer, mest olje og eksos, men hva vet jeg. 35 grader er tålelig i fremmede land der alt er airkondisjonert og man kun går til bilen - og det samme som 20+ her blant oss ikke-ferierende. Igår løp jeg i solsteik og kommer nå til å hvile på sommerlaubær til september.

   (shh, jeg går selvfølgelig utifra at du spiser dine texasporsjoner med hatt -)

   Slett
  2. Dette er en biz og ferie combo. Sambo tar seg av mesteparten av biz'en denne gang, selv om jeg ikke er helt arbeidsledig. Det ble tid til langhelg og feriefri forrige helg. Nå i uka er det mest jobb. Greit nok. Houston er ikke akkurat førstevalget mitt når det gjelder ferie. Betongby nr 1.. men, med flotte grønne lunger rundtforbi! Det skal amerikanerne ha. De har både plass og vett nok til å legge flotte parker spredt rundtforbi!
   Moi med texas-hatt? HAHA! That'll be the day! Porsjonene her er til å bli kvalm av enkelte steder, og det synes på menneskene rundt oss. Djiiizes! Nei takke meg til norsk torsk og magre kyllingmiddager hjemme. Det er kjekt å velte seg i mat en ukes tid her borte, men det blir fort nok... I Stavanger er det 14 grader og overskyet idag. Jeg trenger ikke en SÅ stor overgang da...

   Slett