tirsdag 19. juni 2012

HAPPY FEET (zzzum 32km)

Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd det var gladjogg på gang??
Hestestien søndag.


Sykejoggen er offisielt over.
Det har ikke skjedd så mye, men jeg hoster mindre, kan løpe under 6 i nedoverbakker og humøret er bedre, sannsynligvis et direkte resultat av at jeg ikke segner om tårevåt på hver fortauskant. Jeg har fremdeles ikke løpt over 10km, kondisjonen er fremdeles dårlig og lommene er fulle av snørrpapir men det er allergi og ettervirkinger - og bare å finne seg i.
Verdens lengste 'forkjølelse' er herved historie.
Drikkebeltet passet til og med.

Siste uka har gått som følger:

Tirsdag 12.juni
8km Hjemme/Eidsvoll. 5,59/km
Litt sjokkert over at gjennomsnittstida ble under 6, men det er ei lett løype der siste halvpart er nedover. Opp til 2,5 var det mye rot. Tøyde på 1km. Lette febrilsk etter et tre og tisse bak rundt 2, ikke lett veialangs og jeg er ganske sikker på at jeg var godt synlig fra veien. Hva skal jeg si?
, hemningene forsvinner i tights og joggesko.

Fredag 15.juni
8,7km Hestestien, 6,31/km
8k slapp meg av i ene enden av Hestestien, den tunge enden. OPP gjennom skogen og hjem. Fremdeles tungt men jeg løp hele veien, stort sett sjuerfart. Det hjelper at tissepausen skjer like før de verste bakkene starter. Intens tøyehvile før strabasene. Fjell for meg, humper for de fleste andre. Fremdeles tung og sliten, men det beveger seg mot normalen, for jeg kvikner til mot slutten og kan øke farten nedover, akkurat nok adrenalin og endorfiner til å glemme alt slitet i begynnelsen.

Lørdag 16.juni
Skulle jeg egentlig løpt Iformløpet 2012. Hadde jeg vært påmeldt hadde jeg nok møtt opp, om ikke annet for å hente t-skjorte og goodiebag - så gjerrig er jeg. Men siden hele mai gikk bort i sykdom ble påmeldinga utsatt - like greit da jeg så hvor tung den nye løypa var
, jmf bloggene til Tone, Ania og Jannicke.

Søndag 17.juni
10km Hestestien, 6,16/km
Selvmedlidenhetjogg - fordi jeg hverken løp skogsmaraton eller iformløp. Plastret såret med 10km i skogen. Den første siden april. 5km inn fra allmenninga og tilbake. Første 5 opp, siste 5 ned. Krøp opp og suste ned.
, dvs susing på dagens nivå

 - og ganske idiotisk og sutre for at man ikke løper maraton 
når man aldri har løpt over 21km. Twisted brain. 

Etterpå var jeg i strålende humør

Mandag 18.juni  (igår)
7,61km Fivefingers på mølle.
Støl i leggene etter søndagens skogstur og det har blitt lite ff de siste ukene så jeg kjenner det i fotbladene etter 5/6 minutter.
Nogenlunde samme program som alltid.
1-2-4-6-8-8-6-4-2-1 
m/1min gåpause imellom.
Fart fra 8-10,2.
, før jeg snek meg avgårde til tannlegen
- med pepitakjeks mellom tennene.

Jeg har sagt det før - og kommer til å fortsette til de slutter:
Spenst? Hvorfor står det bøttevis med kjeks ved kaffemaskina?
Det er som man skulle delt ut halvlitere ved døra på AAmøter. Svake sukkerjunkies som meg takler ikke slikt, vi stapper full lommene og kjenner ingen begrensninger.

Idag:
Har jeg allerede spist ei hel plate blåbærsjokolade, drukket 4 kopper kaffe og fortært hele nøkkelosten (lukk munnen, det var bare litt igjen) 
- så hvis 8k kommer hjem og inviterer meg til skogs takker jeg ja
 - til tross for en øm hofteleddsbøyer og tofp fivifingerfølger.
Offisielt har jeg hviledag.

Planen for neste uke 
 er å begynne med langturer igjen.
Korte langturer til å begynne med - ca 11/12km.
Uka etter blir det ferie og nye utfordringer.
(les milk & honey)


14 kommentarer:

 1. Blåbærsjokolade? Har jeg aldri hørt om, men høres veldig godt ut! Og kjempebra at du er bedre :)

  (men jeg skjønner fortsatt ikke denne tissingen. På Skogsmaratonet og, sto det en mann og tissa i hver eneste sving. Er jeg utørret, mon tro, som kan løpe maraton uten tissepause?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sier:
   Mørk, mørk sjokolade med blåbær, den er så god at jeg av og til glemmer at det finnes Smash og Mint. De har den på Meny.

   Tissinga er en forunderlighet, men når jeg får gjort det unna iløpet av de første 3km, er jeg kurert, sånn sett frykter jeg ikke et maraton, men jeg forstår ikke hvorfor det ikke hjelpe og tisse fra seg på forhånd, kanskje jeg rett og slett ikke skjønner forskjellen på tissing og hviling?

   Kroppen sier, nå er jeg sliten og må hvile, men hjernen sier NEI NEI NEI, også ta blæra ansvar????

   Slett
 2. Denne sjokpladen skal jeg pr;ve i morgen. Skal p[ Meny i kveld. N[r det gjelder tissinga. Har jeg ogs[ slik nerv;s bl're. M[ tisse rett etter start uansett hvor mye og hvor ofte jeg tisset f;r.*det som allerede er i bl're blir ikke sugt opp igjen.
  Etter den f;rste tissepause g[r det jo bra!!!
  Dumme jobbtastator_!

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant, jeg har alltid trodd at bare man ventet lenge nok, svettte man det ut. Der kan du se, det er viktig å tisse i starten, hadde bare vært så mye beleiligere hvis man kunne gjort seg ferdig før man dro hjemmefra -)

   Håper sjokoladen falt i smak?!

   Slett
 3. Lykke til med langturene; godt du minnet meg på fenomenet.... og da må jeg vel forsøke å få til en langtur denne uka jeg også, kort langtur, selvsagt! I dag ble det 7km og det føltes mer enn nok langt da pulsen brått kom opp i 180(!) på slutten (og jeg løpe ikke fort heller.... det var bare litt tyngre i dag kan man si enn før helga). Nuvel, nå har jeg noe å strekke meg etter denne uka også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra du kastet ballen tilbake, for nå som sola skinner ble det straks mindre interessant med langtur, selv korte.

   180 puls for noen som er så sprek som deg høres dramatisk ut
   (her i huset har det den siste måneden vært helt vanlig kost å løpe 8km/t med 170+ i puls, har nå sluttet å ta på pulsbeltet på uteturer. One less thing..

   Slett
 4. Slitsom blære ja, veldig glad jeg slipper slikt - men på iForm-løpet måtte jeg faktisk tisse stort sett hele veien. Men i mål glemte jeg det helt til jeg var hjemme et par timer senere... hmmm. Litt ekkelt egentlig.

  Veldig godt at formen er bedre. Og ambisjonene og pågangsmotet er høyt som alltid (c;

  SvarSlett
  Svar
  1. Rene partyblæra!
   Nå ga vel ikke Iformløpet så mange tissemuligheter underveis heller. Har fremdeles til gode å ta tissepauser underløp, men så jo flere som gjorde det under KKmila ifjor - det synes jeg var VELDIG rart.
   På 10km hadde jeg vurdert å tisse i buksa, hvis ikke kommer man ihvertfall ikke under 55 (eller timen -)

   Slett
 5. Jeg har ikke annet å bidra med enn: Godt å høre at joggeformen snart er på topp igjen!

  Og: Jeg har trent zumba to ganger denne uken og har gått ned to kilo. Fortsetter det slik, har jeg skrumpet inn til ingenting når høsten kommer. Du skal være glad du jogger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kilo sier du? og zumba?
   Jeg kan ikke skjønne annet at man blir så tummelusk forvirret over over all vrikkingen at man rett og slett mister matlysten.
   Blek og sjøsyk vandrer man gatelangs etter friskluft med et desperat ønske om å komme mil fra zumbastudio (ev.egen stue).
   Sier seg jo selv at kiloene renner av. (duh)

   Når skal man spise blåbærsjokolade da??

   Slett
 6. Man blir tummelumsk forvirret, men matlysten forsvinner ikke. Bare det at jeg spiser biff istedenfor sjokolade etterpå. Det er selvfølgelig kun fordi jeg aldri har hørt om blåbærsjokolade før. Eller er det noe du har diktet opp for anledningen? Jeg krever bevis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Som den samvittighetsfulle bloggeren jeg er lover jeg å legge ved bevis ved neste bloggpost - eller korsvei.

   (biff istedet for sjokolade høres nesten obskønt ut - litt atkinsonperverst -)

   Slett
 7. Sjekka ut om sjokolade med blåbær her, men ingen har hørt om det engang, men nougat trukket mandler og syltet ingefær er godt det og. Formen har vært litt laber i det siste, tannlege-besøk, pencelin=magetrøbbel. Her er det 35 grader nå og vind, ingen bading i middelhavet i dag pga sterk vind og sko shopping på europas største fabrikkutsalg, JOY, sier ikke mere. Det ble wt par på Rossen og.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dumt med dårlig form på ferie, spesielt når det er så varmt, når du sier 35 grader begynner jeg å grue meg til egen ferie.

   Kos dere videre!

   (blåbærsjokoladen er av merket Lindt)

   Slett