torsdag 9. februar 2012

3 DAGER (24km)

Vårdans, for det var lyst ved start - og krigsdans fordi jeg satte ny subbrekord.
Gjennomsnittsfart 7min/km - det er godt jeg ikke hadde pulsbeltet
for det eneste som kunne ha gjort det verre var å se en snittpuls på 170.Gårsdagens Totalt 8,21km
8-tall rundt Mem'ry Bay.
En ikke-eksisterende subbistur for å tvinge meg selv til å løpe i nye sko.
Tredje løpedag på rad, selv om det egentlig ikke teller da jeg bare løper liksomturer. Ingen gammelsko i plastikkposer igår. Stappet i et par slitte Soles og det gjorde hele forskjellen.
Livsløgn avslørt - og sannheten?: Jeg er nok fremdeles lysår fra barbeintløping og mer på ortopedmengdesålestadiet.

Sklei, stoppet, tøyde og fotograferte på de første 4 - for jeg skulle jo egentlig bare løpe 5km lett tilvenning. Sleit med leggene, og høyre lår. Beskjemmende tungt. Stoppene kom fordi jeg ikke maktet løpe. Men alt før 3 er fremdeles oppvarming, selv når man bare løper 5 - og kommer man seg først gjennom oppvarminga - kan man like gjerne løpe 8. Det var uansett alt jeg hadde tid til - for i 2012 tar det en hel time å løpe 8km. For senere referanser vil jeg legge til - at hadde jeg hatt tid kunne jeg løpt lenger - uendelig mye lenger - i åtterfart.


Bevis på vårlys, nysko og underlag. Dette var blant de bedre partiene.


Tirsdag 7.feb (6,11min/km)
Løp jeg 10,4km på mølle. Det er årets så langt beste prestasjon, selv om jeg stadig også her måtte ned i åtterfart (doomed). Alle vet jo at 10km sammenhengende på mølle er tilnærmet maraton ute.

Jeg hadde skrytt på meg:
ihvertfall 1,5t
, men jeg skryter altfor mye
og ingen hørte det.Mens jeg løp, i lefsesko, så jeg Days of Our Lives, for første gang på 15 år og jammen så ikke skuespillerne yngre ut enn de gjorde dengang. Må være dataanimerte karakterer?


Mandag 6.feb
Desperat etter en 3 dagers loveaffair med Nidar og komplett løpefri, tok jeg til Jordbærløypa med lommene fulle av servelat. Hver kilometer stoppet jeg. I bunnen for å smiske med hunden og snakke med naboen. På toppen, fordi hund nr2, veltrenet og hyggelig, smisket med meg. Jeg luktet som en pølsefabrikk.

Totalen ble 5,5km, med 10 stopp på veier så glatte at jeg fremdeles sliter med lårene. Nok ei av disse ikke-eskisterende øktene man nesten skjemmes av å føre opp på månedstotalen.
Tok sikkert en time.


Know your city:
Digresjon: I Oslo har man bare veier selv i Februar. Bildet er fra lørdag. Det var -21 på landet og halvparten i byen. Jeg var kulturkjerring og hva jeg lærte om Dickens kan du lese hos Line. Mer relevant for denne posten er turen innom Løplabbet.

Jeg spurte den meget tålmodige, unge, kjekke om hvilke sko han kunne anbefale som lå midt i mellom Adidas Ride og Fivefingers. Han foreslo Adidas Adios, og mente jeg med Fivefingererfaring (ja jeg innrømmer jeg overdrev), lett kunne løpe i disse uten tilvenning. Jeg spurte 5 ganger, med ulik ordlyd og mimikk om ikke nedslitte Rides var det samme som minimalistisk? Han svarte, like tålmodig, omenn med stigende bekymring, at nei det var det ikke.
Jeg kommer til å fortsett å spørre til noen sier ja.

Så Adidas Adios, blir mest sannsynlig mitt neste skopar. Kanskje ikke før til sommer og ferietid. Pluss til mannen på løplabbet. Han gjemmer seg nok neste gang jeg dukker opp.
Noen erfaringer med Adios? Andre favoritter?
((gasp, først nå så jeg det stod konkurransesko))

15 kommentarer:

 1. Adios vet jeg ikke mye om.... annet enn at jeg pleier å si det når jeg går ut døra ;-) Og kanskje jeg er analfabet, det er jeg nok, men hva pokker er lefsesko??? Helt ny terminologi for meg men snærtent ord ;-D

  SvarSlett
 2. Lefsesko er sko som er så lefseste at andre mosjonister gisper når du løper forbi, eller mer korrekt tar av deg skoene og viser dem sålene,
  Har du ikke slike -)?

  SvarSlett
  Svar
  1. haha nei jeg tror ikke jeg har det nei ;-)))

   Slett
 3. "Mer relevant for denne posten..." Hva behager? Since when passer ikke Dickens inn overalt? Og hva skjedde med kunnskapen som aldri er tung å bære? Man skulle tro at vekt var et essensielt spørsmål for joggere med lefsesko.

  Men du har rett i at veiene er bare her i hovedstaden, og takk og pris for det. Tror de har innlagte varmekabler. Fine rosa sko, forresten. Pene å se på, om ikke gode å løpe i.

  SvarSlett
 4. Du er inne på noe der, Line. Jeg hadde helt sett bort fra den tyngden det innebærer å drasse på hoder på størrelse med våre -)

  SvarSlett
 5. Du skal se at det er derfor du sliter med vondter både her og der; skoene dine er utvalgt kun med tanke på føtter og ikke vekten av ditt gigantiske hode (billedlig, ikke bokstavelig). Neste gang du skal snakke med den unge kjekke på Løplabbet kan du spørre (på fem forskjellige måter) hvilke sko han anbefaler for mennesker med usedvanlig store hjerner. Hvis han ikke forstår, kan du be ham om å lese sin Dickens.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo egentlig gode nyheter. Hvis jeg kun leser donaldpocket fra nå og frem til sommeren, kommer jeg til å få tidenes bikinibod.
   Lett som ei fjær.
   (for kunnskapen blir vel lettere det lenger vekk fra konsumsdatoen man kommer?)

   Slett
 6. I tillegg vil du lett klare 150 bøker i år, så nå begynner ting å falle på plass her. Kunnskapen blir lettere å bære med tiden, noe alle som har forsøkt å lese noe av Descartes vet. Ti minutter etter er man like befriende lett og uvitende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Descartes er som en bilmekaniker.
   Plukke fra hverandre og sette sammen, eller kanskje jeg skal si som hvilken som helst xy 5åring. Plukke fra og late som man setter sammen -)

   Slett
 7. Hihi (selv om jeg tror Løplabbet-folk har sett litt av hvert rart)! Jeg har hørt utrolig mye bra om adios. De er jo veldig tynne og flate da, så det bør ikke være noe nederlag for deg å kjøpe disse, tror du kan komme deg langt frampå med dem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for forsikringen. Jeg vingler allerede.
   Hadde ikke du en periode da du storhandlet lettvektsko forresten. Løper du i de fremdeles?

   Slett
 8. Sikker på at du vil vite svaret?
  - Jeg solgte både aegisene og tempoene, da jeg antok at de ga meg den opprinnelige beinhinnebetennelsen. Det tror jeg fortsatt de gjorde, etter at mye løping i lunarracerne før (og under) maraton i høst ga meg vondt igjen. Men det er selvfølgelig fordi jeg ikke løp forfot!
  - aaah nå fikk jeg lyst til å ta en liten tur med hattoriene igjen :-) - bare redd det blir litt bambi på all denne snøen...
  Altså, jeg blir ikke helt klok på disse greiene her. Men jeg er i hvert fall ganske sikker på at du fint kan løpe på forfoten i adios.

  SvarSlett
 9. ((holder for ørene))
  , men tror du nå, etter å ha løpt med hattoriene (og NikeFree), at du ville løpt anderledes i de solgte? Er det rart at jeg synes lettvektssko er skumlere enn fivefingers?

  Dame på sidemølla idag, løp med NikeFree. 12km/t og ekstreme hællandinger. Overveide å gi et velment råd, men det er vel grenser for hvor godt mottatt det ville blitt. - Psstt, ja jeg ser at du løper fort og lett med hestehale, men teknikken er feil.
  Hilsen hu smålubne sidedama med rosatåsko og humpende åtterfart.
  (hoh, det er lov å fnise til egen morsomheter -))

  SvarSlett
 10. :P

  Nei, jeg har ikke trent nok forfot enda. Jeg kunne gjort det en stund - på søndag løp jeg med de lette terrengskoene, og da var det ikke noe problem å løpe på for-midtfot, men så blir jeg sliten i leggen og må lande lenger bak. Men det er meg. For deg som bare vil løpe på forfot uansett og har trent mye på det - du må ha stållegger! - tror jeg ikke det blir noe vanskeligere å lande på forfoten med adios enn med fivefingers?

  Men jeg kommer i hvert fall ikke til å bruke lette sko på langturer på lenge enda. Problemet er at de er så lette at jeg spretter for høyt og da blir støtet for hardt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en grunn til at jeg må stoppe å tøye leggene annenhver kilometer da -)
   Faktisk er jeg så stiv i leggene akkurat nå, etter gårsdagens mølleøkt og dagens snøspøling, at jeg måtte ha sønnehjelp for å komme meg opp trappa til butikken.

   Ingen fare for at jeg skal sprette for høyt, eier ikke spenst og tapetserer for sjelden, men føler meg nå litt mer avslappet iforhold til Adios, så takk for det -)

   Slett