torsdag 18. august 2011

COSTUM KITCHEN DELIVERIES


Farmor har
Kabel-Tv
(2006)
/Videogutten
- Tore Renberg

Lydbok lest av:
Tore Renberg

Forfatteren selv.Det begynner å bli en stund siden jeg leste denne, helt tilbake til juni, men så var det dette med 100% omtalerate da. Vel, helt ærlig har jeg slakket av
, eplene faller og ingen baker, men boka er verd et notat

, for jeg likte den.


Spesielt liker jeg Tore Renberg som oppleser. Kunne ønske han også påtok seg andre leseoppdrag. Sår, sart, barsk og troverdig
- og straight from the 80s.

2 korte romaner

Farmor har Kabel-Tv
Best av de 2.
Pat Sharp er vj kongen, men ikke alle har kabel-tv, bare i rekkehusene, der farmor bor. Sånn var det altså, kabel-tv kom først til blokkene. De treffes på S-Markedet, barnebarn, kompis og farmor. Generasjonskløftbrua paved med 80tallets spinkle musikkvideoer. The good, the bad og foreldrene som ikke vil ha noe med farmor å gjøre. Hvorfor? blir vi aldri fortalt.
Slutten er forutsigelig heartbreaking
, men Tore leser med humor og historien er god!
Noe for noe.

Videogutten
Fremdeles 80s og ny gutt i klassen.
Denne ganger om film. Skrekkfilm, sexfilm og ting man bare har hørt om, både på bakrom og filmlerret. Litt grøsserfølelse og jeg ante det kom til å gå galt, men ting ordner seg for kjekke gutter - så lenge man holder seg unna sex, chips og cola, og respekterer sin nestes eiendom. Root of all evil.

Jeg anbefaler
, måtelig

Boka hos tanum.no
Min kommer som vanlig fra biblioteket.
Andre blogger: Rose-Marie
Som var den eneste jeg fant
, så hvis du har skrevet en omtale, let me know.


Know your writer:
Forresten, i september kommer det ei ny bok om Jarle Klepp. Dette er mine Gamle Dager. Det er nr.5, og Jarle er nå 38, lærer og lykkelig gift. Kanskje jeg burde kaste meg over
4.boka, Pixley Mapogo snarest.
Bare synd at jeg har lest så mange dårlige omtaler.

Gamle Dager hos tanum.no

3 kommentarer:

 1. Jeg trodde at jeg likte Klepp & Renberg etter Mannen som elsket Yngve, men er kommet frem til at det må ha vært en feiltakelse. For jeg har overhodet ikke lyst til å lese mer om/av ham. Jeg har til og med Kompani Orheim i hylla, men tror bestemt at jeg ikke kommer til å lese den noen gang. Tar jeg feil? Burde jeg lese den likevel?

  SvarSlett
 2. Tricky spørsmål.
  Mitt første møte med Renberg var Yngvefilmen, som jeg ikke likte noe særlig. Det gikk år før neste som var Komp.Orheim, og den var god.
  Charlotte Isobel var ok, og disse to helt greie.

  Tross all denne 'likinga', skjønner jeg godt at Jarle ikke er for alle. Han er slitsom, pompøs og jeg tviler på om jeg hadde giddet uten Renbergs skjeve opplesninger. (dessverre leser han ikke Orheim):

  Charlottefilmen har jeg ingen lyst å se.

  SvarSlett
 3. Glemte
  , det kan hende jeg er mer mottaklig for Renberg pga alderen.
  (barn av 80-tallet, osv.)

  SvarSlett