tirsdag 19. juli 2011

SÅ LAAANGT (8 + 16 + 12)

Gjennomsnittstid - 6,20/km, temp 18+ og sol
Gjennonsnittspuls - 155/173

Minutter før jeg satte meg fast i et fiskesnøre.

Dagens,
8km + 5km sykkel

Opp & ned til Fløyta i sol.
Syklet til bommen med lår som var så svake og slitne at jeg fikk lyst til å snu etter 10min. Løping virket helt surrealistisk, og det tok hele turen til toppen før beina løsnet, helt normale ble de aldri. De slepte i bakken og første km på 7, kjentes ut som ei blodsmakende intervalløkt. Tror jeg må ta det med ro noen dager.

Det var fullt på stien idag. Syklister, rondanetravere og til og med noen som grillet, selvfølgelig bare 200m fra mitt faste tissested. Idag hadde jeg helt andre mageproblemer enn mild tissetrang. Altfor mange jordbær før start, og alt for mye sjokolade igår.


For en lykke med utedo på toppen.
Sprang en halv km ekstra bare for det røde huset.


Nedoverturen gikk greit som vanlig. Fløy de siste hjemover, akkurat bratt nok til at du kan løpe normalt, og lett nok til at det går mye fortere enn vanlig.
Psstt, sjekk den siste.Gjennomsnittstid - 6,04/km, temp 16+
Gjennomsnittspuls/Max - 158/172
(fornøyd) Å ja, akkurat så grått og fossende var det.

Søndagens
Totalt 16,10km

Totalt gåtid: 0,75km/7,45min, mesteparten opp førstebakken, mellom 2-3km.
Hele Hestestien og hovedveien tilbake. Nå har jeg løpt denne stien fanatisk siden oppdagelsen, men det er første gang jeg prøvde runde. 50-50 skog/asfalt. Kanskje litt mer asfalt hvis jeg regner med de første 1,5 før stien begynner. For beina er det nok lurere å løpe til enden og snu - men psyken sliter med tilbaketuren.

Det fossregnet og stien var sleipere og mer gjørmete enn jeg hadde energi til. Derfor ble det asfalthovedvei tilbake. En vegg av regn. Klissvåt allerede etter en km, og du skulle sett meg i tissepausen, bare såvidt jeg greide å åle meg tilbake i kondombuksa.
Too much information?
Løpinga?

Det strammer bak venstrelåret, men har gjort det en stund, så det er nok bare heftig tøying som må til - samme greia som kneet som strammet under møllejogg ifjor. Et problem som gikk bort av seg selv, etter nesten 1år.. Kjente det i knærne fra første asfaltsteg. Mye nedover i denne løypa, pga den bratte starten.

Gikk opp 1000m bakken, fomlet med porten.
Gikk på flata etter jeg kom ut av skogen, et aldri så lite sammenbrudd over ferista.
Gikk opp Skovbakken, som jeg alltid gjør, har 3års mentalsperre på den bakken. Den er ikke spesielt stor eller lang, men i hele min løpekarriere har jeg løpt opp en eneste gang. Helt i starten, da viljestyrken var sterk og jeg trodde det ble maraton i løpet av 6mnd.


Aldri har jeg vært våtere. Takk og pris for at jeg valgte regnjakke, all elektronikk ble etterhvert emergencyflyttet fra drikkebeltet til lommene, fuktig, men berget.
Like dopaminhøy som alltid.

Gladnyheter!
+ sprang noen meter lenger i sistebakken
+ sjokkert over hvor mye lettere det var å løpe på asfalt enn skogen, knetrøbbel til tross. Føltes som jeg subbet av sted men farten var jevnt den samme. Får bare vondere i lengden.
+ overlevde sammenbruddet rundt 8,5km.
++ for regn er balsam for allergikere.
+++ for at jeg med vitende og vilje løp ut i striregn.

Minus:
Klissvåte sko som har brukt de 2 siste dagene på å tørke. Ruller med avispapir, silkepapir og nå til slutt tørkepapir. Det begynner å bedre seg, men jeg var tvunget til å ta ut sålene (soles), noe jeg IKKE ville, da det er umulig å legge de tilbake på identisk vis.
Legg og kne paranoia. Håper jeg ikke har ødelagt, sålangt perfekte sko.
Skoene stinker, men jeg har lilla kuler som det fra høyeste holdt påståes transformerer råtten tåfis til ang av blomster og sitronterte.
Noen som har effektive skotørketips?


Torsdag 14.juli
12km Hestestien tur/retur + jordbærkjøp.
20+, stekende sol og brutal tilbaketur.
Dyppet både tights og caps i vann underveis.
Å snu på stien og starte oppoverturen krever som regel mer viljestyrke enn jeg innehar, men så lenge jeg snur rundt 5, går det akkurat, rett før en nedoverbakke

, holdt meg løpende, helt til jeg ga opp etter 10. Hadde egentlig tenkt å gå, men berget med å sette ned farten til shesubb.


Energien vendte langsomt tilbake i 'mål', vann over hodet, så glad over å være ferdig
at jeg fortsatte subbingen
, ned hele bakken - helt til jordbærbua.

Kjøpte 3 kurver. Spiste ei på veien hjem, men da jeg var ferdig med dusjen og skulle nyt resten så jeg ingen jordbær
, kun barn klippet rett ut av trueblood introen.
Jordbærtrut og røde fingre.
Vampirevalley.

Imorgen?
Reiser jeg og de små på minimidtenferie.
8k blir igjen og bygger veranda.

14 kommentarer:

 1. Mitt mest effektive skotørketips tror jeg ikke vil hjelpe deg noe særlig. Det går ut på å parkere skoene i gangen og ligge tålmodig på sofaen til de er tørre. Men er det ikke et eller annet med å legge skoene i fryseren som skal hjelpe for et eller annet? Har jeg hørt av noen.

  Jeg har forresten gått ned mine første kilo etter sporadisk jogging, og det boostet motivasjonen der potensielle helse- og sunnhetsgevinster sviktet. Så nå blir det innbitt jogging annenhver dag. Hvis jeg lever til jeg blir åtti har jeg med andre ord forfengeligheten å takke for det.

  Nå skal jeg drikke øl og skrive om Mørkets elsker i tordenvær. Noen ganger er virkeligheten å foretrekke fremfor fiksjonen:-)

  SvarSlett
 2. I fryser'n hørtes veldig merkelig ut, er du sikker på at du ikke har blandet sammen kjerringrådene? - tyggissøl skal ihvertfall i fryseren, har aldri prøvd det da.

  Hvis kiloene forsvinner når du jogger, bør du dele hemmelighetene dine asap, har aldri hørt om noe sånt???
  , men tordenvær og Wrath høres ut som en scene jeg gjerne skulle bytte mot virkeligheten, (selv om jeg synes han er kjedeligst i hele caldwell.)

  & Mens du skriver tidene vampyromtale, skal jeg lure inn nok en løpetur i denne posten.

  SvarSlett
 3. Hørtes ut som fine turer. Hva er minimidtenferie?

  SvarSlett
 4. Så stilig du er med den treningsbuksa!

  - Og så flink du er til å løpe langt, og til å være positiv :)

  Riktig god ferietur!

  SvarSlett
 5. Vonar at de ghar fine dagar midt i Noreg. De har vel solskinn og der? I fjell-Noreg er det berre regn. No har til og med eg starta med trim! Trim med meining. Eg skal ein tur med barnevogn kvar dag, har eg tenkt - då får mitt vesle nyfødde barnebarn frisk luft og Sjøla får trena bein og armar. Du veit, vi bur mellom bakkar og berg. Ikkje ut med havet, men inne i landet. Artig å lese om turane dine - og om all lesinga di.

  SvarSlett
 6. Astrid: Buksa er magisk, har knapt tatt den av etter innkjøp.
  Bedre humør, myke bein og lettere turer, og legg merke de ekshibisjonistiske tendensene.
  Me, me, me.
  (eller så er det bare mer skog og mindre asfalt?)

  Ugla: Barnevogntrilling er verdens beste trening, det sa alltid mormora mi, da trengte man ikke stokk!

  SvarSlett
 7. Sprekt :-) Mange fine økter!! :-)

  SvarSlett
 8. Yep, rett fra supersprek uke til rett ut på rygg. Svimmel, kvalm og helt uten energi.
  Krysser fingrene for at morgendagen blir bedre.

  SvarSlett
 9. Nå kom jeg på det med fryseren! Det skal visstnok fjerne lukt fra sko hvis man legger dem i en plastpose i fryseren noen dager. Jeg har ikke forsøkt, for jeg har bedrevet svært få svettefremkallende aktiviteter inntil nylig. Men tipset har jeg fått fra en superjogger via en annen superjogger, så jeg stoler blindt på at det fungerer.

  Godt spørsmål, jeg trodde bare man ble større og sterkere av å jogge. Så feil kan man altså ta. Men etter øl, hamburgere og generell latskap de siste par dagene er jeg sikkert tilbake igjen der jeg startet. Snøft. Jeg vet ikke hva jeg gjorde riktig, men jeg vet i det minste hva jeg gjør feil.

  Wrath var på en måte litt kjedelig, ja, men mye mer spennende enn de fleste mannsskikkelser som befolker bøkene jeg vanligvis leser - og let's face it - mennene jeg møter på ordentlig.

  Nå skal faktisk jeg også ut på løpetur, siden solen er tilbake i nord. Men denne gangen skal jeg ikke ta så hardt i at jeg er glad hvis jeg slipper fra det med livet i behold, slik jeg var sist.

  SvarSlett
 10. Jeg sliter selv med skotørking etter en durabel våt fjelltur i heia...Men det rådes at du enten lar dem lufttørke i romtemperatur.Dersom det er sol ute, så er jo det super-dupert! Tørkes på null komma nix.
  Putt gjerne papir ned i skoen som suger til seg fuktighet først.
  Hvis ikke noe av dette hjelper, så kan du jo alltids gå til innkjøp på en skotørker.Kjekt å ha! :)

  SvarSlett
 11. Skotørker høres fristende ut, sitter nå med et par møkkete søkkvåte etter å ha plumpet i utallige myrhull på dagens tur.
  - sola gjorde jobben idag.

  (men de stinker)

  SvarSlett
 12. Hei
  Jeg har akkurat oppdaget bloggen din og jeg har nå lest meg gjennom det meste som har med trening og løping å gjøre. Jeg flirer høyt her jeg sitter på balkongen min i Tromsø. Du skriver godt og underholdene, og jeg liker folk som er lite selvhøytidelige:)

  I tillegg kjenner jeg meg igjen i veldig mye. Dæss erte, må jeg nesten si:)

  Hilsen

  Torill
  Www.lopforlivet.blogspot.com

  SvarSlett
 13. Hei hei
  og takk, takk!
  Har lest på din også
  og er veldig imponert over maratonprestasjonene, skal følge nøye med nå mot neste, så det er bare å henge i -)

  SvarSlett