lørdag 31. juli 2010

CLASSIFIED.


Operasjon Isbjørn (2009)
- Eirik Wekre

Lydbok lest av:
Anne Ryg.

Supersmarte, broilerutdannede, men permitterte Hege Tønnesen blir spesialplukket til å lede etterforskningen av et familiemord, muligens begått av en far og elitesoldat. Det er korrupsjon, militærhemmeligheter og plutselig er det russere på Svalbard.


Jeg fant nettopp ut at dette er bok2 om Hege, den første, Operasjon Snøhvit (2008) skal filmatiseres og jeg gremmes - det mest irriterende som finnes er å begynne på ny bok bare for etterpå å finne ut at den hører til midt i en serie.

Kanskje ville det gjort enorm forskjell å ha lest Snøhvit først, muligens ville Hege og noen av de andre gjenganger karakterene (hvis det er noen) blitt lubne og likandes - men utover det tror jeg ikke det gjorde så mye. Rett og slett for ordinær.

Jeg hørte igjennom, noterte meg at jeg ikke alltid digger Anne Ryg, inn det ene, ut det andre og ikke var det spesielt spennende, ikke notorisk utspekulert og langt fra de makabre og groteske universene man finner i påppiskrimmen nowadays.

Småkjedelig, men ok til husbruk
- og mer enn det er det egentlig ikke å si.Bortsett fra at VG elsket den - nb, referatanmeldelse så ikke klikk hvis du ikke vil ha hele historien tvangsmatet med sølvskje. Så boka i hylla på Coop idag med nevnte anmeldelsen trykt over coveret - legger den ved for perspektivets skyld.
(sa rettferdige renate)

Boka hos tanum.no

2 kommentarer:

  1. he he, så lubne folk er likanes, takker for den, eller faller jeg utenfor den kategorien?

    SvarSlett
  2. hmmm, skal jeg svare på det må du først legge ved et bilde så jeg kan bedømme - eksakt lubben/likandes grad :-)

    SvarSlett