fredag 11. juni 2010

VINTER.


Nattefokk (2008)
- Johan Theorin

Originaltittel: Nattfåk
Lydbok lest av:
Ivar Nørve (2009)
Oversatt fra svensk
av: Kari Bolstad


Nr.2 i Ölandserien og denne gangen er det vinter.

Joakim, Catherine & 2 barn flytter fra Stockholm til Åluddengård. Gården som har stått tom i mange år, sies å være bygd av gammelt vrakgods, det lyser kun i den ene fyret, noen dør og det spøker. Tilda - den nye politibetjenten, tar saken - etter sterkt påtrykk fra slektning Gerlof.

For:
Gerlof fra Skumringstimen har også her en sentralrolle - om enn litt mindre enn i første bok. Han løser mysterier, trøster og forteller historier - for denne gangen er myter og sagn like viktig som faktiske hendelser og - det er ikke alle bad guys eller heltinner du kan se og lukte - dette i tillegg til de med drapsvåpen og finnlandshetter.

Med vintervær og FOKKET som mørkt bakteppe, adventstid, fyrtårn, dopa innbruddstyver og spøkelser var boka både trist, stemningsfull og småskummel. Fokuset er på mennesker og relasjoner - med plott og stille action som annenfiolin - jeg liker det.
- selv om Gerlofs funderende tilbakeholdenhet fremdeles irriterer meg.Gleder meg til nr.3 - Blodleie.

Theorin hos tanum.no
(nb - jeg begynne å lese svensk)
Hjemmesiden m/utdrag.


Annet?
- Skjønner ikke at de har skiftet oppleser - nå synes jeg Ivar Nørve var bedre enn Birgitte fra Skumringstimen - men hvorfor kunne de ikke bare la han lese fra starten, hvorfor bytte? Heldigvis ser det ut til at Nørve også leser Blodleie - kontinuitet = good!

8 kommentarer:

 1. Gled deg til neste! Den er like bra :)

  SvarSlett
 2. Gode nyheter, jeg har sett noen omtaler poppe opp og er allerede misunnelig på de som har rukket å lese.

  SvarSlett
 3. Å, denne boka frister en som to uker ut i juni savner høst og vinter desperat! Kanskje jeg skal prøve denne på langturer...

  SvarSlett
 4. Gleder meg også til Blodleie! Elsker disse bøkene, selv om jeg egentlig ikke er så glad i krim! Men jeg fatter ikke hvordan du orker å høre lydbøker! Det går aaaltfor treigt for meg... de leser jo så sakte! *respect*

  SvarSlett
 5. Jeg syns ikke den neste var like god, men jeg likte den uansett =) Skumringstimen forblir likevel min favoritt. Tror jeg må lese den om igjen før siste boken kommer ut.

  SvarSlett
 6. Anne Mette: Lydbøker er uunnværlig når det kommer til husarbeid, bøkene bare glir inn mens du står der og bretter og vasker, faktisk har summen av husarbeid økt fra 5% til 30 etter jeg fant lydbøkene
  - 30%+ er fantastiske tall når det gjelder meg :-)

  Astrid - lydbøker på langturer funker bra, men går på tryne hvis boka plutselig blir kjedelig.

  Labben: jeg tror også jeg så langt likte den første best - men bare såvidt.

  SvarSlett
 7. Husk å sende navn og adresse på mail til meg slik at jeg kan sende boken Hett Blod til deg =) Send til mail: ann.haugen@student.uib.no


  Hvordan klarer dere forresten å lage disse boksene øverst i bloggen hvor du for eksempel har 1001 books, og nylig lest osv..?

  SvarSlett
 8. Jeg sendte en mail igår, men har du ikke fått den er den nok spammet, skal sende den om igjen.
  (takk, takk for boka :-)

  De knappene øverst har jeg laget ved å bruke html/javascript under utforming, googlet meg fram til moseplassen der man kan få svar på det meste :-)

  http://moseplassen.com/2009/08/navigeringsknapper-blogg-blogspot

  SvarSlett