onsdag 23. juni 2010

READY FOR TAKEOFF?

Første sommerferiedag
- i sommerferien - fremdeles hjemme.
, og hadde alt gått som nitidig planlagt ville vi vært nesten i Disneyland nå, ihvertfall på hotellet, i verste fall flyplassen, men når går det som bestilt? når, når, NÅR?

Alt gikk på skinner, fram til innsjekking, alle katter ute av huset, ingen sure, ingenting glemt (dvs ingenting vesentlig), radig kø og god tid. Sas-dama er sur men det hender ofte at vi har den virkningen på skrankepersonell, alt i rute, alt normalt.
- helt til:
Dere har vel søkt om Esta?
ESTA?????
Hva er det?

Hvorpå hun stønner, ruller med øynene, nærmest skjeller ut 8K, som hun mener burde ha peiling, hiver seg over telefonen og får oss lempet ut av både kø og fly - alt mens hun stirrer matt og oppgitt ut i lufta, uten øyenkontakt - og uten å svare på gjentatte spørsmål om hva Esta er.


Javel, det var den turen - bedre lykke neste år, for det er vel den tiden man trenger for å ordne seg Esta-godkjenning, skal man dømme etter reaksjonen - ambassader og ekte frimerkebrev?

-eller kanskje ikke
, for etter å ha herjet litt rundt og skremt opp flere potensielle Amerikafarere (alle uten Esta), finner vi ut at dette kan ordnes på nettet - tar 5min og godkjenning er instant.
Vi hadde 5 timer på å ordne det og kunne flydd avgårde som planlagt - på de eneste 2 flyene med ledige plasser.
- hadde det bare ikke vært for SAS skrankebiyatchen -
VAR DET VIRKELIG SÅ VANSKELIG Å SI
- og dette kan dere ordne på nettet, gratis tilkobling til venstre, værsegodneste.

Skjemautfyllingen tok kun minutter, prøvde på neste, ventet, og ventet men ALLE andre fly var fulle, New York ruta vi nesten hoppet på kostet 12000 ekstra (puh, det var close) - så her sitter jeg altså HJEMME, på kjøkkenet. biyatch biyatch, skrankepsyko.
- men vi prøver igjen imorgen, samme tidspunkt og opplegg - klarerte og godkjente.

Positivt?
Tja - 5k hadde glemt beltet sitt.
Jeg hadde kun glemt Ibsen som skal slippes løs på kulturtørste amerikanere.
Nytt mastercard i posten - kan hende det hadde vært lurere å reise uten.
- og kanskje løper jeg en tur når sola går ned.

ALLE ANDRE, derimot, streetsmarte og velutdannede, de kommer seg dit de skal, når de skal, med riktig utfylt paperwork og kjølige velduftende armhuler - og ikke tror jeg de bløffer heller.

Ferie er slitsomt

10 kommentarer:

 1. OMG
  For en start på ferien!!

  Litt usikker på om jeg bør anbefale deg å gå i hi, en ulykke kommer sjeldent alene...

  Break a leg;-)

  SvarSlett
 2. - ikke riktig ting å si til en med akutt flyskrekk (tsk), klamrer meg til: lynet som aldri slår ned 2 ganger.

  (nå glemte jeg å nevne at jeg glemte vesken med alle pass og billetter på en tralle, der stod den nesten en halv time før jeg panisk oppdaget at jeg var veskeløs og sprang som en gal for å lete.
  - alt var på plass :-))

  SvarSlett
 3. Fytti #"&%+§ - dette er det sjukeste jeg har hørt! Galskap! Du har min dypeste medfølelse, og hadde jeg vært deg ville jeg druknet mine sorger i vin og sjokolade i kveld. Tvi tvi, håper dere kommer avgårde i morgen!

  SvarSlett
 4. Bedre lykke i morgen. Gubbisen sier at han sa det til deg, husk på de nye reglene sier han at han sa. I morgen idlig hvis du møter skranke dama igjen så bare gir du henne inn, slik bare du kan, oppreist og iskald og kjølig, mens halpuls årene din dunker som bare d..... Dette var et modelig råd, ønsker dere god tur i morgen, skal tenke på dere, men vi drar på safari. Klem og kos til alle :0))

  SvarSlett
 5. Tror nok gubbisen din tar feil der Doradora - uansett burde det ikke ha vært noe problem - ingen mister da flyet pga noe som er så kjapt å ordne - med litt kundeservice hadde dette vært ok med et knips.

  - dunkende halspulsårer, skjønner det ikke bare er skrankedama som er litt psycho :-)

  Astrid: dessverre har vi tømt kjøleskapet så alt vi hadde til trøst var rosiner, fiskepinner og tyrkiskpepper - (+ MacD) - med vin og sjokolade ville alt vært mye bedre, også det faktum at jeg skoftet løpeturen.

  God Sommer til dere alle!!

  SvarSlett
 6. Glemte å si at jeg er ferdig med Havets katedral, digget den. Det ble liksom en sånn nedtur med Vigdis Hjort, vet ikke helt hva jeg syns om den

  SvarSlett
 7. Er det mulig?! Det er den tristeste historien jeg har hørt på lenge! Håper av hele mitt hjerte at det har ordnet seg nå.

  Det finnes faktisk proteinpulver med peanøttsmør og sjokolade i junaiten og jeg har snart bursdag.

  Neeei. Jeg har ikke det.

  Håper dere får en nydelig ferie!!

  SvarSlett
 8. 3 dager senere og endelig framme, alt pga frk.Esta.
  - alt i alt mistet vi 4 fly og det var såvidt vi kom på det siste. Nå blir det ferie og kun småblogging, (mm det blir altfor varmt og være ute og jeg blir tvunget til å tilbringe hele dagen på nettet :_))

  SvarSlett
 9. Gleder meg til å få høre nytt, hils Penny

  SvarSlett
 10. Huff og huff - dette var ikke god lesning for en som skal ut å fly om få dager. Men, det pleier heldigvis å være greiere å fly innen Europa en over dammen. Ha en fin ferie i ekstremvarmen!

  SvarSlett