torsdag 25. mars 2010

ORDET ER???


The Lost
Symbol
(2009)
- Dan Brown

Lydbok (2009)
lest av Paul Michaels

(spoilersang)
- Jesus loves me, this I know
For the Bible tells me so -


Robert Langdon mottar en telefon fra Peter Solomon og drar til Washington DC for å holde en forelesning - i bagen har han en hemmelig pakke. Nå blir det ingen forelesning, Peter er forsvunnet og hva er det egentlig i pakken?


- og da var jeg endelig ferdig med boka som har fulgt meg på de fleste jogge, tog og bussturer de siste ukene. Snegelfart men ok selskap selv om oppleser Paul som Catherine minnet mer om en misforstått lavbudsjett dragqueen enn middelaldrende styrtrik vitenskapskvinne.

Ellers reagerte jeg akkurat som forventet og som jeg har reagert på alle andre Dan Brown bøker jeg har lest. Irritert, underholdt og til slutt skuffet. Brown er elendig på slutter, bruker 100vis av sider på nitidig oppbygning som innimellom er ganske så spennende - bare for å la det renne ut i ingenting.

Ordet?? - arghhh - joda jeg var forberedt og det var forventet men man har da et lite håp om svungende slutt, pomp og fjærprakt.

Mest irriterende: All belæring og forelesning spesielt av Langdon - dritlei av frilureri.
Mest spennende: Catherine og skurken i det mørke rommet.

Tror kanskje dette blir min siste D.B bok.

Noen Dan Brown fans der ute?

9 kommentarer:

 1. Tja, fan og fan... Jeg syntes "Da Vinci koden" var rivende god underholdning som jeg slukte rått (og jeg så bort ifra det tidvis dårlige språket), "Engler og demoner"... skuffet og alt for lik "Da Vinci koden" synes jeg. Har nå i maaaange måneder forsøkt å lese ferdig "Iskaldt bedrag" men nå har jeg gitt opp! Vet ikke om jeg gidder å lese denne.

  SvarSlett
 2. Jeg har kun hørt på "Da Vinci koden" på lydbok. Kan vel ikke kalle meg fan men jeg likte den. Synd dere ikke kan bli dus ;)

  SvarSlett
 3. Jeg finner det spennende nok til at jeg har lest de fleste da :-). Problemet er bare at jeg ikke synes slutten matcher spenningskurven og den blir så liten iforhold til forventningene,
  - spesielt i denne + davinci.

  SvarSlett
 4. Hei!

  Måtte lese anmeldelsen din høyt til mannen, og han lo godt. Vi hørte den sammen i jula, men på norsk, og jeg likte den ganske godt, og likte spesielt godt at vi lærte så mye om frimurerne - ha ha, det er godt vi er så forskjellige.
  Ellers er jeg helt enig med deg. Spenningen er slutt lenge før boka er slutt, så sånn ca 2 cder for lang er den ihvertfall.

  SvarSlett
 5. - helt ærlig trodde jeg de hadde ..... mr.L og jeg ble ganske paff og tenkte jaja og dett var dett men så var det selvfølgelig lureri og han var....
  og like frisk som alltid :-)

  SvarSlett
 6. Jeg var også helt 100 % sikker på at han var død.....

  SvarSlett
 7. shhh - spoiler broiler :-)
  - .... sier du - var han ikke det da?? og (hehe) .

  shhhhh.

  SvarSlett
 8. Huff - liker jo ikke spoilere - kanskje du må lage en spoileralert på kommentarene :-)

  SvarSlett
 9. (hehe), men så mye usikkerhet som vi nå har spredd er det jo ingen som skjønner noenting (?)

  SvarSlett