fredag 29. januar 2010

BECAUSE ER HATTE FLAIR


Marrying Mozart (2004)
- Stephanie Cowell

En ung Mozart og 4 vakre musikalske søstre.. Det er Østerrike på 1800-tallet, musikk, svik og kjærlighet
- og en fryd å lese.
Stort sett alt jeg vet om Mozart har jeg fra musikktimer på skolen (ancient days) og filmen Amadeus - denne boka havner et sted i midten. En historisk roman, løselig basert på Mozarts liv. - dvs Salzburg/Wien, hans familiebakgrunn er riktig og han giftet seg med en av de 4 Weber søstrene og skrev musikk for dem - resten? - spiller ingen rolle :-)

Løssluppen Jane Austen-sk, komplett med en fattig, kjærlig far og enterprising mor - å få døtrene godt gift er alt som betyr noe - sikre egen framtid - skjønnhet er forgjengelig og kjødet svakt. Språket er luftig og dydig men under flyter dekadansen, fristelser - en sensuell strøm av pudrete parykker, vin og sjokolade.

Vakre og lubne i slitte underkjoler, skulderstropper, heftige omfavnelser, et glimt av en ankel, konfekt og opera. Smilehull og kammermusikk. Det elskes lidenskapelig, sørges, svikes, brev kommer på avveier, et barn blir født, noen går kanskje i kloster -

- og jeg koste meg hele veien igjennom.


Bokas Historie.
Dette eksemplaret kom til meg fra Tyskland og er nå sendt videre til Spania. Min andre BookCrossing bookring erfaring men som nevnt tidligere nok den siste (ihvertfall utenfor Europa) - pga portopriser - vitsen med å dele blir litt borte når man kan kjøpe boka ny til halve prisen.


Se denne utgaven hos Amazone.com
Cowells hjemmeside

3 kommentarer:

 1. Som vanlig fornøyelig lesning. Jeg simpelthen ellllsker bokomtalene dine. Ser med engang hva jeg skal låne eller ikke. Ha en fortreffelig dag

  SvarSlett
 2. hei hei,
  - det er bare å komme seg på biblioteket :-)

  SvarSlett
 3. hei
  3.tren

  økt belastn til 230watt(puls 134-138-139-140)

  SvarSlett