lørdag 9. juni 2012

TWISTED SISTERS


The Ballroom 
on Magnolia Street
 - Sharon Owens  (2006)

Chic a little?
Først ute i den nye serien kalt:  
Få avsnitt om bøker man ellers aldri vil huske å ha lest.


Story:
Det handler om 2 søstre i 80s Belfast. Den unge quirky Shirley som kler seg kreativt og bruker rød leppestift, og som despite sin fomlete sjenanse, får akkurat den mannen hun vil ha - full pakke med ring på finger'n og barn i magen. Og den eldre bortskjemte og nevrotiske Kate som blir så sjalu at hun forlover seg med første og beste beundrer bare for ikke å havne i skyggen av søsteren.


Egentlig spiller det lite rolle hva slike bøker handler om, bare de er velskrevne, morsomme og romantiske. Skal det på jentevis handle om kjærlighet og bryllup, krever jeg troverdige forhold og medrivende lidenskap. Og ikke minst, kjappe humoristiske dialoger. Det er ikke kravstort - det er standarden. Sjangeren bugner av velskrevne morsomme bøker med  karakter og lidenskap.


Men til tross for at alle ingredienser man forventer i (irsk) chic'lit   
(også kalt Marianbøker) er på plass.  
Tilløp til morsomme situasjoner, snåle foreldre, psykisk ustabilitet, alkohol, hemmeligheter i fortida og det evige dilemma: Hvem er best? Den trygge, trauste mannen som vil elske deg til evig tid kontra den smellvakre uimotståelige som dumper deg til våren.  
Like vanskelig hver gang (?)

mangler temperaturen og hun får det ikke til
, likevel var det rett bok til rett tid.
Jeg var syk, vinglete og ukonsentrert og trengte noe lettvint å sove på. Jeg fant den nederst i den bakerste bunken ved senga, der den sikkert har ligget i flere år. Selvtilfreds og effektiv krysser jeg lest, setter på bookcrossingklistermerke og sender videre. Bokas Reise.
Jeg tar den med til OsloS på neste BCmøte  (13.juni)

Owens hos tanum.no
Min er kjøpt på loppis - for lenge siden.
Forfatterens hjemmeside

Know your writer:
Sharon er født i 1968 i Omagh, har mann, barn og er utdannet illustratør. Hun har foreløpig skrevet 9 bøker. MagnoliaStreet er bok nr.2 og hun hadde blomstrende suksess med debutboka The Teahouse og MulburryStreet. Bok nr3 fikk tittelen The Tavern on Maple Street, så dumpet hun gatenavnene, uforståelig, for 9 bøker on DifferentStreets kunne vært kult. 3 er bare halveis.
Skulle det hende at jeg får en besettende trang til å lese Owens skal jeg lete opp en ulest
Marian Keyes.

11 kommentarer:

 1. "Chick a little"... det er så bra!! Morsomt innlegg :-)

  "Få avsnitt om bøker man ellers aldri vil huske å ha lest," herlig konsept, gleder meg til flere innlegg i den serien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Frykten er selvfølgelig at alle bøker jeg leser skal ende opp under en slik fane.

   (, og siden jeg glemte det i innlegget:
   chic'lit over feelgood anyday.
   Noen uenige?)

   Slett
 2. Flott innlegg:) Herlig omslag hadde den:)Kjøpte meg en chic'lit bok her om dagen og gleder meg veldig til å lese den:) Herlig å lese slike bøker som er lettleste og med humor:) Ha en flott helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. God helg til deg også.

   (psst, en hemmelighet, et ÅR, for mange ÅR siden, brukte jeg et helt ÅR, på å bare lese shopoholikerbøker)

   Slett
 3. Hehe, bra innlegg. Jeg foretrekker feelgood fremfor chick lit, for jeg føler meg så håpløst lite jentete sammenliknet med disse heltinnene som alltid er så fine på håret og har så stor garderobe. Ok, det var en grov antakelse, for jeg har ikke lest chick lit siden jeg ble voksen. Men Sex in the City skal jeg lese.

  Jeg kjøpte forresten "En dag" på salg, og sparer den til jeg trenger noe å sukke henført over mens jeg spiser is. Var det en sånn bok? Eller trenger jeg kleenex?

  Det er bedre å bruke et år på å lese shopoholikerbøker enn å bruke hele 2014 på å lese Mannen uten egenskaper, som jeg planlegger å gjøre. Blir jeg mot formodning ferdig før året er slutt, leser jeg Ulysses i samme slengen. Eh. Jada.

  SvarSlett
  Svar
  1. Mangler selv visse girlie girle gener men foretrekker likevel chick-en da det er så mye død og sørgeligheter i feelgooden, ihvertfall gråter jeg bøtter, helt uavhengig av kvalitet på språk, story og tradedie. Det er for mange bestemødre og hemmeligheter, for mye snakk om fortid. Tiden som går og ..... som består (hva var nå dette ordet?)
   Slå meg nå at krim (jmf pd.james innlegget ditt), dødsangstmenn og feelgood er akkurat det samme (?)

   Jeg hulket meg gjennom hele One Day, så du er herved advart og kan gjerne investere i en økonomipakke kleenex med engang.

   (mannen uten egenskaper vil jeg lese bare pga den biblotekaren som aldri leser bøker, ivhertfall finnes det en slik der hvis man skal tro Bayard (han som bare vil snakke om bøker han ikke har lest).

   Slett
  2. Jøss. Og så jeg som trodde at hele poenget med feelgood var MANGELEN på død, sørgeligheter, bestemødre og hemmeligheter. Hva kjennetegner da feelbad?

   Jeg skal spare En dag til en dag jeg er uakseptabelt blid og trenger en virkelighetsorientering. Gleder meg allerede. Blir det innlegg om boken?

   Slett
  3. Poenget med feelgood er vel at de fleste synes det feels så godt to feel så bad?
   Og at det som oftest går bra til slutt, sånn at it feels good når du klapper igjen boka. Ekstra good, fordi det føltes så bad underveis.

   Feelbad finnes ikke - mm det er et annet ord for krim?

   (Sa eksperten som kanskje skriver innlegg om alle bøker hun leser, også One Day, og har permanent sjokkmidtskill etter å ha startet på CockaHola igår.)

   Slett
  4. Hehe, så du har rukket å stifte bekjentskap med sjarmtrollene TipTop og Casco? Gled deg til å se hva de gjør videre:-) Jeg må få skrevet det innlegget snart, sånn at jeg kan begynne på nummer to.

   Slett
 4. Fun fact:
  I Magi i praksis følger vi tantene og søstrene Owens i Magnolia Street.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg veldig opphengt i om hvorvidt Alice Hoffman er feelgood, chick eller ingen av delene og i såfall hva?

   Artig funfact, og så tilfeldig at jeg tror hun har gjort det med vilje - for så kynisk er jeg, sikkert derfor jeg takler feelgood så bad.

   Slett