torsdag 23. februar 2012

5-2 TIL DØRSTOKKEN

Gjennomsnittstid - 6,13/km. Temp +3.
I ring rundt Rema for rundt tall.Gårsdagens Totalt 8,01km

Hjemme/Eidsvoll
I eksakt samme habitt som da det var 16 grader kaldere. Kroppen er fremdeles i sjokk. Det var jo varmt. Plussgrader og bart midt i veien. Med øyne i bakhodet kunne jeg løpe i hjulsporene og hoppe i sørpisgrøfta når det kom bil.

3 dager løpefri og leggene var like invalidstive som da jeg avsluttet fivefingerøkta på lørdag. 3 dager fri på baken med Vestlandslefse. Det årlige lefsekicket.
Måtte det snart gå over.
Måtte all snø smelte.

Hvert år blir jeg like sjokkert over hvor vanskelig det er å løpe med feste etter all spølinga. Trodde at det kom til å bli lettere iår, sen vinter og asfaltløping helt til desember, men NEI. Istedet for å å skli oppå isen, suger asfalten deg ned og du må løfte beina og bruke leggene. Legger som godt kunne tenkt seg noen uker til på sofaen. Det gjorde vondt, men muskelvondt, som heldigvis er noe helt annet enn skadevondt. Gleden over å kunne bevege seg raskere enn 7min/km, gjorde at jeg ignorerte alt og til om med tok noen ekstrasløyfer rundt Rema.
Knær og hofter sensureres.Den eneste andre treninga denne uka var
10km fivefinger på lørdag.
Nesten samme program som tidligere.
1-2-4-6-8-10-10-8-6-4-2-1
, et min gåpause imellom.
Leggene hadde ikke kommet seg helt etter forrige uka så jeg var stiv allrede fra starten. Etterpå var jeg glad jeg hadde tunge fjellsko med innleggsåler. Fotfleksing = tabu. Stivheten sitter i ennå og ble nok ikke bedre etter gårsdagens asfalt.

Prøver igjen i morgen.
Det er ihvertfall tydlig at rompesitting på harde kjøkkenstoler ikke har noe positiv effekt og asfalten må utnyttes før det begynner å snø igjen. At våren har kommet tror jeg ingenting på.

Lykkelig over bare veier
, eller sur i isete skiløyper?

14 kommentarer:

 1. Pur lykke over bar asfalt. I overkant mye grus oppå den bare asfalten (om man skal klage liksom), men så deilig å slippe å spinne!

  Misunner deg virkelig ikke leggene dine. Virker veldig, veldig vondt. Du er knallhard som allikevel fortsetter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så nettopp på langtidsvarslet at det skal bli helt opp til 10+ neste uke. Kanskje man skal tro på våren likevel? Slipper ihvertfall å risikere livet midt i veien.
   (godt ikke barna ser meg -)

   Benas bedrøvelige tilstand er et direkte resultat av manglende styrke. Lover tåhev og kortere fivefingerdistanser framover.
   Skal, skal, skal!!

   Slett
 2. Årlig lefsekick?
  Her er det ikke bare veier, bare lunefull is og slaps og litt bart noen steder midt på dagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den tida på året hvor man bare spiser lefse, (med sukker og kanel), gjør du ikke det?

   Det er ganske slapsete her også, spesielt på fortauene. Heldigvis (sa hun for første gang), er det ikke fortau der jeg bor så jeg har moralsk rett til å løpe midt i veien.

   Slett
  2. Høres fristende ut å begynne med lefsekick. Hva er varigheten på dette årlige ritualet?
   Her er det fortsatt livsfarlig å løpe ute. Bor litt lenger nord enn deg.

   Slett
  3. Lefsekick varer helt til man blir kvalm av å se påsmurte lefser. Og starter opp igjen når kvalmen går over. Tar som regel 1år -)

   Slett
 3. VÅREN ER I ANMARSJ! Nå skal vi snart sveve over blomsterengene med florlette forfotsteg, i korte, kledelige løpeskjørt i 4.30 tempo. Minst.

  SvarSlett
 4. Ja, til florlett, forfot og blomsterenger.
  Tempoet kan vi diskutere -)

  , idag var det 9+ da jeg la ut på tur, i samme antall ullskjorter som ved 16-. Heteslag. Til de som styrer med vær og sånt vil jeg si:
  - bare veier trenger ikke å bety så mange varmegrader. 1mnd med asfalt og fem minus er det jeg ønsker meg. Hilsen Barfrost Barbie.

  SvarSlett
 5. Jeg datt litt av; tyngre på asfalt enn på isen?
  Har du røyka sokkan din eller??

  :-)
  Kost meg med 10 km asfalt i kveld. Og noen få plussgrader. Jeg tror imidlertid ikke våren har kommet ennå, men ser gjerne at jeg tror feil!

  SvarSlett
 6. Neii, tyngre på asfalt etter å ha løpt på is. Føler jeg må læres opp på nytt. Eller kanskje var det akkurat det jeg mente, for dagens tur som var identisk med denne - gikk på afalt hele veien og var
  MYE TYNGRE OG TREGERE.

  SvarSlett
 7. Hello gorgeous! HAR du røyka sokkene? Det er så kjedelig å komme med kommentarer når du ikke svarer på spørsmål. Jeg er lykkelig i skiløyper og på bare veier nå for tiden, men det er fordi jeg har sluttet å jogge. Jeg tok meg i å mimre over svarte joggetær i dag, men har nesten glemt hvor kjipt det var! Går heller en tur. :)

  Ha en nydelig aften! Kjempeklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. wow, svarte joggetær har jeg aldri hatt, men så har jeg også langt mindre ekstrem i mitt virke enn deg, eller kanskje er det fordi jeg IKKE har røyket sokker og kan beskytte nevnte tær i varm ull.

   - fivefingers trenger forresten ikke sokker, men om det betyr at de frigjøres til røyking nekter jeg å svare på - jeg blåholder på mine hemmeligheter! -)

   Våren er over - det snør!

   Slett
 8. Lekre føtter :D
  - Selv jeg er dødsglad for at snøen holder på (holdt på) å smelte, og kan knapt vente til fortauene blir bare. Så det så!

  SvarSlett
  Svar
  1. (hehe), takk for det, jeg begynner å venne meg til dem nå, og der jeg før gikk selvbevisst over gymgulvet er jeg nå blasert og dagligdags
   , dvs, helt til jeg får skospørsmål og fanatismemonologen renner ut.

   Får håper våren er tilbake imorgen.

   Slett