fredag 21. oktober 2011

DAGENS TRENING (3 i 1)

Premie til den som ser vannflaska mi. Den som glapp ut av svette hender, over autovernet, og druknet i løv. The danger of autovern-hoftetøying og stive skuldre.

De siste 3:
Halvhjertet, og egentlig ingenting som fortjener lange innlegg. Problemet med venstrebeinet, strekk?, muskel/seneprobs? - eller whatnot, som ble verre da jeg brosteintrynte før OM, er fremdeles en plage. Jeg kjenner det bedre når jeg går, men det gnager og strammer - strekker seg fra hofta, baksiden av låret og ned i kneet.
- og gjør meg uinspirert, forsiktig og lat.

ZumZumZum

Tirsdag 18.okt Hestestien/Eidsvoll
Totalt 12km ( 5,59km/t. )
2 dager løpefri etter KK Mila. Hovedsaklig pga lår og legger. Gjennom skogen til Eidsvoll med buss og handleposer hjem. Stoppet ustanselig, og fikk aldri noe flyt. Så i etterkant at det sikkert kom av for høy fart. Det rare var at underveis var jeg veldig opptatt av å ta det rolig også pga den fulle sekken. Kjente det godt i skuldre og nakke.
Innbilt subb.

Pluss: At jeg rakk å tisse før dama med hundene passerte og at den bila som så ut til å følge etter meg, hvorfor kjører man ellers bil på skogsstier, ga opp da den også så hundedama.

3 digre ulvehunder blir framover nødvendig tilleggsutsyr på skogstur. Seriously: Jeg MÅ skaffe meg hund, for beskyttelse, vannbæring og selskap.
Minus: Mangel på flyt, for mange lange pauser og venstre lår.


Nix, ikke tåke, bare kald luft og jeg som damper fra hver pore. Et tegn på at vinteren nærmer seg og skogen snart stenges.


Onsdag: 19.okt
Totalt 2,73km Fivefingertrening. (uke2)
Sagt med entusiastisk godvilje:
Leggene er bedre etter ei ukes opphold, men venstre låret kjentes bedre her enn i vanlige sko. Hadde sikkert vært lurere med flat asfalt enn jordbærløypa, men flatt på landet er ikke lett å finne. Uvant oppover. Vondt med grus.
Pluss: Tør man håpe på framgang? Leggene får ihvertfall gjennomgå.
Minus: KALDT - disse skoene er ekstremt kalde og jeg greier ikke helt å forestille meg hvordan jeg skal få plass til sokker. Ble varmere etterhvert, men hadde med ekstra sko og byttet straks jeg var ferdig. Har lest på div. forum at mange løper i fivefingers om vinteren, men skjønner ikke hvordan det er mulig???

Utfordringen: Å prøve å slappe av i landingen og ikke fokuserer så mye på forfot. Det gjør meg ekstremt stiv. Glemmer jeg meg bort blir landingen mer på midten - og det føles bedre, ihvertfall etterpå. Neste gang jeg befinner meg alene på gymmen skal jeg prøve å filme noen meter barbeint eller i sokker.
Ekspertene påstår at det utgjør enorm forskjell.

Torsdag igår
Nydelig vær igjen - og inn på mølla. Latskapsbeslutning, da jeg ikke orket å dra på alt jeg måtte ha med for å løpe ute. Like greit, for gps-en var utladet og hva er vitsen uten loggføring? Det eneste som virker fornuftig når man har vært så teit å la klokka stå på hele natta er: - og her trenger jeg trompet og flagg - for dette skjer ikke ofte.

INTERVALLER. Totalt 9km.
Gift for legger og lårstrekk, men da det gjorde mye vondere i gåpausene enn dragene, lot jeg som ingenting.
200, 400, 600, 800, 1km - og ned igjen.
Fart fra 12,1 - 11,7 og gåpauser på 100/200m.

Jeg fullførte og subbet til og med et par ekstra kms.
Likevel, det er litt halvveis og kroppen henger ikke med. Satser på at det kommer av busslesekvalmen. Den satt i hele dagen.

Idag? Enten fri eller ny runde med fivefingers.
Kommer an på solforhold og temperatur.

12 kommentarer:

 1. Hmm til det benet. Er det på utsiden av låret/hofta/kneet? Kan høres ut som stramt IT-bånd (google, google)
  FF kan sikkert brukes om "vinteren" i mellom Europa, men her hjemme? Skeptisk.Funker heldigvis på mølla også da.

  SvarSlett
 2. Yepp - få deg hund :-). J

  eg er kommet meg ut av treningsvegringståka og har tatt steget inn i treningsstudioverden -har vært på 3 treninger i uka i 2 uker! og føler at jeg virkelig er på tur mot toppformen! Hahaha - og det står så dårlig stilt med meg at jeg etter hver time er så sliten og stiv at jeg nesten ikke klarer å gå til bilen. Men jeg dropper spinninga jeg har satt meg opp på i morgen formiddag - det får være måte på!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Kan du ikke bare ta et par raggsokker utapå?
  Hø hø.
  - Nei, det er en kamp mot evolusjonen du har begitt deg inn på. Vi tåler ikke engang å gå tilnærmet barbeint ute i oktober, for noen sveklinger vi har blitt!

  "Gift for legger og lårstrekk, men da det gjorde mye vondere i gåpausene enn dragene, lot jeg som ingenting." - Den vil jeg ikke se en gang til! *streng*

  SvarSlett
 5. Anna: IT-båndet høres logisk ut. Jeg har slitt med det før og tøyer som en gal for å holde knærne i sjakk. Baksiden av låret er stivt (muskelen) og det strammer også på baksiden av kneet.
  Jeg tøyer og strekker i hver tulletrapp, fortauskant og lyktestolpe. Pavlovsk, jeg kan ikke se en telefonstolpe uten å ivrig løfte beina.
  (til barnas store misnøye, jeg er bare en håndfull katter og overalls fra å bli en landsbyoriginal)

  Astrid: Jeg har en nabo som spilte fotball med raggsokker utenpå skoene. Hun foreslår billige ullsokker fra nille hver gang jeg stopper og klager. Det var faktisk opp til seriøs vurdering før du kom og HØ-HØ-ET.
  (kanskje jeg prøver likevel, fulle meksikanere og landsbyoriginaler har ihvertfall på overflaten, mye til felles.)

  Solgunn: Lækkert, tar er det bare noen uker til du er avhengig og melder deg på neste års dameløp.
  (ppsstt, vi fikk regntelt i goodiebagen, og det kan du trenge så mye som du ferdes på myggvidda-)

  Det blir hund. Etter sommerferien, kanskje, må bare finne ut om jeg VIRKELIG har tid først. Frykten for rutinebrudd, kloklipping og mulig dressurfiasko, holder meg litt tilbake.

  SvarSlett
 6. Finnes det ikke en tykkere vinter-FF variant? Sharon B. løp i alle fall med FF på snøen så noen slenger dem i alle fall ikke på hylla selv om det er minus ute.... helt klar ikke noe for en frysepinn som meg men... ;-)

  SvarSlett
 7. Jo, jeg tror det finnes en variant som skal være varmere, men jeg har lest om flere som bruker de 'vanlige' både i snø og kuldegrader.

  Blir nok mølle på meg.

  SvarSlett
 8. Du får ikke med kattene på tur da? Er det mange nok av dem kan de ha effekt de også. Bare tren dem opp til å frese mot alle andre som beveger seg i skogen. Følger spent med på fivefinger-utviklingen. Vet ikke om jeg hadde hatt samme tålmodighet som deg, som tidligere: imponert!

  SvarSlett
 9. Jeg bare erter - jeg syntes faktisk raggsokk-ideen var veldig god!

  (Jeg bruker jo selv fuske-saueskinn utenpå danseskøytene - funker bra det ;) )

  SvarSlett
 10. Astrid: La du merke til hvordan jeg overhørte den strenge pekefingeren din. Idag stopper jeg hvis det blir for ille - og kaller pekefingeren vis, ikke streng.

  Kanskje ullsokker er den nye løpeskoen, kan jo bare sprøyte på noe gummigreier under? Overveier også nesnalabber eller gymsokker.

  Jannicke: Da burde jeg først sette dem på kardiotrening, her i huset her de så feite og late at til og med musejakt foregår etter - sitte-bak-busken-og-vente-til-musa-går-forbi - metoden.

  SvarSlett
 11. hei
  hund!!!!!!
  hva med kattene!!???
  ikke lengre enn 50 cm lang hund
  er redd dem
  raviross liker best katter

  SvarSlett
 12. Yep, jeg har forresten alltid ønsket meg hund, men fikk aldri lov!

  SvarSlett