torsdag 30. juni 2011

DAGENS TRENING (hot hot hot)

Det sier seg selv, når resten av familien og naboskapet er bortreist og/eller jobbende er man stuck med mor - og man gjør seg ikke fortjent til is og brus ved å sitte ved dataen. Gjør du som morra di sier derimot, er det ingen grenser for hva man kan oppnå. Idag måtte vi begge maktflyttes fra skjermene.

Dagens, Totalt 21km sykkel.
13 i terreng/sti og 8 asfalt tilbake. (bibliotek i midten)
Planen for dagen var å finne ei ny joggerute, på skogbunn. Vi fant 8km sti/grusvei. 2km rett opp - resten slakk nedover, også er det jo bare å snu og løpe tilbake. Jeg skjemmes og gremmes at jeg iløpet av min snart 3år gamle løpekarriere ikke har visst om denne stien. Starten er knappe 2km hjemmefra - og her har jeg humpet beinhinnene såre i asfaltgrøfter, uten grunn,
- nå gjenstår det bare å se om jeg tør løpe alene, langt til skogs.

Temperaturen ble målt til 27+ i skyggen før vi la ivei.
Pstt, har du sett en skog, har du sett alle.


Igår, tirsdag.
Totalt 8,05km
Gjennomsnittstid 6,05/km, Puls - 161/178
Det skulle være rolig langtur på 14/15/16km, med puls under 160 og snitt rundt 6,30/km. Slik startet det også, bortsett fra at 6,30 kjentes like tungt som 5,30. Det var fuktig, lummert, 23+ og utrygt for torden iflg. yr.no. Alle har vel nå fått med seg mitt nevrotiske forhold til tordenvær. På 4km tok nervøsiteten overhånd, og jeg satte opp farten og snudde.

Burde nok holdt meg der jeg var. Bare ved å øke farten til 6, føyk pulsen opp mot 170 og på siste km hadde jeg snitt på 178. Så høyt ligger jeg ikke på løp engang. Helt utslått av varmen og rolig lavpulslangtur rett i vasken.

, ikke ble det torden heller, så jeg kunne godt tatt en ekstra femmer og fått 13. Føre var, etter snar osv.
- en av de få gangene jeg har foretrukket motvind.

Kun en ting å tilføye:
Svart lang tights, svart t-skjorte og svart caps var elendig klesvalg og før dagens sykkeltur, på jakt etter luftige gevanter, slo det meg at 98% av hele treningsgarderoben min er svart, det vil si alt bortsett fra gratistrøyer fra løp. Vrangforestillingen om slankende effekt er sterk.
Fra idag: Innkjøp av treningsklær i pastell
- eller ihvertfall mørkeblått som en overgang.

Til sengs med meg.

7 kommentarer:

 1. Til sengs med deg!

  Kaféen altså.. jeg vet ikke om det er du eller jeg som er vanskeligst, men jeg tror det er du. Jeg bor i en helt annen by, men svipper innom på helgebesøk, og så spør du om helgen varer til tirsdag? Nei, den gjør ikke det! Skulle ønske den gjorde. Neste gang!! :)

  God natt!

  SvarSlett
 2. ahh, du har rett, det var vanskelig av meg, men jeg hadde så lyst på kaffe og du velger så umulige helger, både neste og midt i uka hadde vært perfekt.
  - neste gang må du velge riktig.

  SvarSlett
 3. Hurra for ny løpesti!
  - Har du ikke et familiemedlem med rødt belte i kampsport du kan ta med, da? Så slipper du å være redd? Noe må de jo også gjøre for å fortjene ukepengene...

  SvarSlett
 4. Du har så rett, her er det ikke nok å gå med søpla, man må også kaste seg over GW løpeprogrammer og ledsage mor i skogen, klar til å skremme bort elg, gaupe og hillbillies (m/hatt-)).
  - alt for å fortjene
  en is i ny og ne.

  SvarSlett
 5. Det er veldig varmt og tett i luften for tiden, men heldgivis ikke noe mer torden her i alle fall. Tror forøvrig det er ganske trygt å ferdes i skog og mark altså. Tenker litt på elg, men ellers er jeg ikke bekymret. Bra gjort at du trosser frykten og begir deg ut uansett da. (c:

  SvarSlett
 6. Torden er skummelt - så jeg skjønner godt at du snudde. Det høres ut som om dere har det ALT for varmt. Her i nord er det p.t 10 grader hele døgnet, og skydekket er så lavt at naboens hus kun skimtes i det fjerne. Lite fare for torden med andre ord, og gode treningsforhold, men trenes det? Nei!

  SvarSlett
 7. Jannicke: Stein, mygg og torden har så langt vist seg som mye større skogstrusler enn elg og mann med hatt, men det er jo ingen vits i å bli bråmodig, heller?

  - & Solgunn, ingen unnskyldning for ikke å trene i slånn kremvær, til jogging, -5-5+ er perfekt.

  (men jeg skjønner at 10+, hele sommeren, kan bli slitsomt, en dag eller to på 15 er jo greit å få med seg -)

  SvarSlett