torsdag 29. april 2010

NOK ET SEMINAR.


Man, Woman and Child

- Erich Segal (1980)

Mann får telefon fra utlandet om at hans franske seminarfling, 10 år tidligere, er død og har etterlatt seg et barn. Now what? Forteller han det til sin kone og ødelegger sitt perfekte ekteskap ? eller later han som ingenting og sønnen havner på barnehjem?


Nå er dette skrevet av mannen som ga oss Love Story og sitat som - love means never having to say you're sorry, så jeg regner meg spoilerfree selv om jeg sier at neida, det blir ikke barnehjem, men første fly til unaiten.

Det handler om ekteskap, svik og tilgivelse, forhold til barn, egne og andres. Hvordan forholder faren seg til den nye sønnen, hvordan reagerer kona, blir det happily everafter eller død og snikende sykdommer ala Love Story.

Det er levende skrevet, selv om det går litt i forteste laget - tidvis engasjerende men ikke helt min smak. Ingen dør - men det er dryppende sentimentalt, spesielt på slutten. Dypt forankret i gode amerikanske familieverdier, man skussler ikke med familien. Det høres jo både edelt og riktig ut - men litt mer sinne, raseri og ukvemsord må man da få lov til, litt flere kapitler med vrede og woman scorned, før overflateidyllen igjen senker seg over familielivet.

Likte du Love Story vil du sikkert like denne også, men jeg føler meg likegyldig, midt på bjørka.

- men så er jeg også veldig negativ idag (var hakket mer positiv underveis) - hjemmets stolthet, datamaskinen, døde brått i går kveld og jeg takler det dårlig, sitter nå på tilranet, allernådigst, bare idag (og ikke les dokumentene mine) - lånemaskin - thank you tupsi.

Teitest:
Konas hevnaktige 2 siders nestenaffære
, hun kunne da fått utfoldet seg litt mer.


Dette er ei bookcrossing bok jeg fikk med meg hjem fra siste BCtreff.
Bokas Historie. Enn så lenge står den på Availablelista. Vil du være neste leser?

Man, Woman and Child hos tanum.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar