onsdag 8. juli 2009

HONNINGTUNGER


Honningtunger (2002)
- Helene Uri.


4 kvinner på syforening. 3 har kjent hverandre siden barndommen - 1 er ny og har sin egen agenda med medlemskapet. Selvfølgelig ingen håndarbeider i sikte - kun prat, vin og hjemmelaget overdådig mat.

Uri selv har bla beskrevet den som - en kioskroman med dybde - kun for underholdning - .

Underholdende er den også på Jane Austen-vis. Ting som sies matcher hverken handling eller tanker. Språket er på langt nær like finurlig og kontradiktorisk som Austen men pointet er det samme. Sirupsøte utsagn om hvor nære og tette slike kvinnevennskap er mens man lyver, baksnakker, sladrer og stjeler hverandres ektemenn. (Jeg vil også være med i syforening)!!

Mye ligger under overflaten og henger igjen fra barndommen og det meste kommer plaskende opp (bokstavlig talt) under en jentetur til 'køben'. Her var det også det stoppet for meg. Hang med og lot meg underholde helt til denne siste heisaturen - da alt liksom skal avsløres.

Avsløringene eller kanskje heller -- reaksjonene på avsløringene stod ikke til forventningene og selve slutten var bare irriterende. Still - boka er kort, lettlest og ok helt opp til slutten - men jeg har også lest bedre bøker med samme tema.

Frustrerte Frue Bree (Brie??) gjør jo dette til en kunstart hver eneste tirsdag. Mon tro ikke Desperate Housewives var inspirasjonen - for jeg er sikker på jeg finner en Lois Lane blant de 4 også?? Uri, what say you?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar