mandag 12. september 2011

KNÆR OG NERVER (10km)

Gjennomsnittstid - 6,30
Morgenstund i subbefart.


Lørdagens Totalt 10,1km
Jordbærløypa, på beina 11,1km
Det er laaaangt mellom øktene these days.
Stod opp i grålysningen. Barnebursdagshelg med utenbysbesøk, tett program og den eneste måten å få tid til trim mellom kaker og kafebesøk var earlymorning, men så er det alt man må gjøre, alt man skal ha på seg, missing kamera og utladet mp3. Klokka ble godt over 8 før jeg kom meg ut, såvidt før resten av huset våknet.

Skranten form. Sårhalset og forkjølet. Onde tunger vil ha det til ha det er maratonnervene som kommer sigende, og at jeg alltid blir syk i forkant av påmeldte løp. Pøh. Skal influensa utelukkes er det mer sannsynlig at det er ukespausen i allergipiller som slår ut. Det har fossregnet i evigheter og jeg kuttet pillene, men så kom sola, hyttenaboene med gressklipperne, og på'n igjen. Halsen ble litt bedre med piller, så jeg får vel klamre meg til vårmantraet:
Jeg er ikke syk, ikke syk, og ihvertfall ikke nervevrak - bare allergisk.


Knefiendtlig jordbærløype
Fint vær og mye tull
Prøver å legge av meg dillingen på de første km, men det er alltid så mye som skjer og ting som må fikses.Vannflasker som faller ut, tissepauser, jakke som må av, hunder som ikke lar deg passere, naboer å vinke til. Tok ca 3km før jeg var igang, men da gikk det også greit, god subb og da jeg satte opp farten på siste km, føltes som jeg kunne fortsatt i timesvis.

Helt til etterpå.
Høyre kne ble stivere og stivere og da kvelden kom kunne jeg knapt bøye det. Normalen er vondt på utsiden og stramming på baksiden, nærmere det klassiske langdistansekneet, og så langt holdt i sjakk med ekstremtøying av hofta. Dette nye problemet sitter under kneskåla og strammer over selve kneet. Vondt hvis jeg bøyer foten bakover, går i trapper eller på tær. Moderbesøket hadde veska full av voltaren og donerte et brett, så nå har jeg vært knedopet de 2 siste dagene. Kneet føles ømt, bedre tidlig på dagen, så øker stivheten på utover.

Men akkurat , mandagsmorgen, her jeg sitter, kakestinn, rastløs, med et OM som nærmer seg med lynspeed, er jeg fristet til å skrive kurert. Det gjør ikke vondt, men er ømt, stivt og lager små klikkelyder. Kanskje tar jeg et itsy bitsy testløp senere idag, de lange oppholdene mellom hver tur stresser meg og dreper både motivasjon og lysten på alternativ trening.

Skulle jo tru jeg har hatt nok hviledager
til at denne kneskiten kunne fikset seg selv.
Har jo bare løpt 4 ganger i hele september.

12 kommentarer:

 1. Oj, nervepirrende...! Krysser fingre og håper at kneet oppfører seg.
  - Så *flink* du er, løper en lørdag morgen kl. 8!

  SvarSlett
 2. Tro meg, det var hardt -)
  Holder pusten når det gjelder kneet, sååå usikker på om jeg skal tørre å løpe senere idag, eller sitte i sofaen til det blir bra???

  (her finnes ingen gylden middelvei)

  SvarSlett
 3. "lager klikkelyder" - kanskje du kan danne et band eller noe. Litt kul lyd liksom? Har en ganske artig knokkel på ene foten som jeg kan knekke med. Moro.

  Håper virkelig du får orden på dette. Er så teit med skader når man bare har lyst til å holde seg i form.

  SvarSlett
 4. Mens du var ute og løp og skadet deg på lørdag, var jeg travelt opptatt med å forebygge skader i horisontalen. Stikkord: snork. Det funker ikke så bra for kondisen, men desto bedre for humøret.

  Håper det ordner seg med kne, jeg krysser fingrene og overfører positive, knehelbredende tanker!

  SvarSlett
 5. Jeg blir imponert og motivert av all løpingen din.
  Håper kneet kommer seg. Krysser figre :)

  SvarSlett
 6. Janicke: Vi får slå oss sammen, du med knokkelen og jeg med kneet.
  TheBouncyBonBeatBabes.

  Line: Din løsning var bedre, hadde jeg holdt meg i senga, ville jeg fremdeles levd i lykkelig kne-uvitenhet.

  Takker for helbredende tanker både fra deg og Kristine (velkommen hit forresten -), tror noen har nådd fram, for jeg har nesten greid å innbille meg selv at alt er iorden!

  SvarSlett
 7. Nei, nei! Du også....Kanskje vi skal sitte på en fortauskafe og drikke vin istedet for å løpe neste helg..

  Jeg krysser fingrene for at kneet blir bra (eller iallefall mye, mye bedre). Får du også ekstra lyst til å trene, når du vet at du egentlig burde ta det med ro? Det sliter jeg med, og så ender det med at jeg begynner for tidlig, og så har jeg det gående...

  Lykke til, enten det blir løping, eller avslapping på sofaen;)

  SvarSlett
 8. Du frister meg -)
  Det året jeg sprang 10km satt vi på Akerbrygge og pimpet vin mens vi så maratonløperne sjangle forbi. Det var både underholdende og humbling.

  Testet kneet igår, og det går an å løpe på, en av disse farlige skadene man kjenner best når man går, vanskelig å ikke løpe da.

  (Mulig at jeg underdriver, for jeg hadde så vondt i leggene underveis at alle andre smerter bleknet.)

  Krysser fingrene for hofta di, ikke glem hoftetøying = livsviktig.

  SvarSlett
 9. Gode knenyheter men veldig dårlige leggnyheter?!

  Jeg må bare fortelle deg noe - tror du ikke reima på klokka mi har gått i stykker! Hva skal jeg gjøre?! Mekka med tape og strikk i går, det gikk greit, men ikke optimalt for maraton. Noen idé om hva det koster å skifte reim? Argh dette måtte skje akkurat nå seff...

  SvarSlett
 10. Jeg ville ringt Garmin kundeservice, såvidt jeg husker har du god tid på garantien. Vet ikke hva de gjør med eksterne ting som reimer, og så spørs det om du tør sende den inn da, så nærme Berlin.

  Hvis ikke kan det hende en klokkebutikk kan hjelpe, ville vært deilig å skiftet ut gummireima med lær/tøy.

  (her stod det egentlig 10 linjer om legger som nå er sensurert, ordet fivefingers var ikke inkludert -)

  SvarSlett
 11. Har snakket med dem, og det var beroligende! Skal sende inn, og vil antagelig få den tilbake i tide. I verste fall får jeg sikkert låne klokka til svigerinna mi (jammen bra det er noen som er gravide og derfor ikke trenger klokkene sine!)

  Ikke glem å kjøle ned leggene med iskaldt vann i dusjen! Jeg synes det hjelper litt, faktisk...

  SvarSlett
 12. Garmin kundeservice er uslåelig!

  (og iskaldt vann er notert, egentlig rart at jeg skal ha så store syreproblemer med leggene, når jeg har så mange løpefri dager??)

  SvarSlett