søndag 10. juli 2011

LESEMARATON 2011 (resultatet?)


Hvordan
gikk det?

Leste jeg alle bøkene i ulesthaugen? (bildet)

Resultat:
1 bok, 29s i nr.2 og ca 2t lydbok.
1 film (fra bok)
1 joggetur (med bok)
Man kan trygt anslå at noen maratonleser er jeg ikke. Kanskje ville det gått anderledes hvis jeg hadde vært alene hjemme, hvis det hadde vært vinter og allergifritt, og, let's speak the truth
, hvis det hadde vært spontan og uplanlagt, (barnslige barbara)


Det hender jo rett som det er at jeg leser hele natta, bare natta før lå jeg opp til 4 og leste The Raven Prince
(sekretæren og jarlen på bygd og horehus).


Jeg startet friskt og på slaget 10. Flunkende ny bok, som jeg leste mer eller mindre i ett til 15.00, kun avbrutt av sjokoladepauser og han som stadig måtte ha hjelp til verandamåling
,bygging trumper lesing.

Boka var god, tankevekkende og måtte fordøyes og lysten til å starte på bok2, ikke eksisterende. Sullet litt rundt, vasket klær og hørte Tove Nilsen på lydbok, det ble drillet, banket og bannet på utsiden, lesing er tydligvis ren provokasjon for hobbyentrepenører
, så jeg røsket med meg Remains of the Day, lokket med 3k, på sykkel
og la ut på joggetur.
- avtalen var å møtes på pizza'n om 2t.

RoftD var pyton på joggetur, men det holdt både fart og puls nede så det ble en av de sjelden utfartene som virkelig kan klassifiserers som rolig langtur. Etterpå var vi alle blidere, utsultet og trøtte nok til at bare film var akseptabelt.
10 Kniver i Hjertet, basert på LSCs
Gutten som ville være en av Gutta.
Denne har jeg lest i sin tid, men husket absolutt ingenting
Mørk med tilsynelatende happy ending.

Trøtt av for mye vin og sol, tok jeg med bok2, til sengs, Covet, J.R.Wards engleserie. Tenkte de sikkert hadde nok til felles med vampyrene til å holde meg våken noen timer, men begynnelsen var kjedelig og etter 10s sov jeg som en stein.
Våknet 4 og prøvde igjen, greide 19 nye sider
- og så var det morgen.


Så hva leste jeg?
Disgrace av J.M.Coetzee.
Et kinderegg av ei bok. Sør Afrika, post-apartheid og spekket med menneske/rase/religonsmotsetninger, white guilt og begjærets egenart.
- den finnes på de fleste lister
, 1001, booker og nobel.
- OG - det var mi første fullførte bok fra
Sør Afrika (i bloggtid).
Full valuta for lesetimene mine.
Ikke fullført
Sommer 2005 - Tove Nilsen
Remains of the Day - K.Ishiguro
Covet - J.R.Ward.

Nå skal jeg vaske kopper og fortsette med Tove Nilsen.
deretter lese hvordan det gikk med de andre maratonerne.
Fint initiativ og jeg blir nok med neste gang.
Spesielt artig med utfordringene og motivasjonsinnlegg. Jeg deltok sjelden
, men koste meg med oppdateringer og svar.

Imponerende innsats av dere som holdt ut hele veien.

7 kommentarer:

 1. Hmm - tror også at lesemaraton passer best om vinteren - helst sånn midt i jula (da bruker jeg å være våken døgnet på tamp uansett).
  Vanære har jeg lest for åresvis siden - husker lite av den, selvfølgelig lest før blogging ble en del av hverdagen. Men jeg husker at jeg likte boka - og det er jo noe!

  SvarSlett
 2. Er det ikke irriterende med alle bøkene vi leste i gamle dager og ikke dokumenterte? Satt og tenkte på det da jeg så film igår, husket ikke en flik av Gutten som ville være en av gutta. Har bare et sammensurium av Saabye Christensen bøker i hodet.

  Disgrace var ei god bok.

  SvarSlett
 3. Det er fryktelig irriterende med ALLE de tusenvis av bøkene jeg har lest, men ikke skrevet om. Det er jo mye lettere å huske bøker når man skriver noen linjer om innholdet, men det må nesten være rett etterpå, for går det noen dager og det er en middelmådig bok så er jo det meste forsvunnet.

  SvarSlett
 4. , og tenk, det gamlere vi blir, det mer svimlete og glemsom blir vi, skal se vi begynner med rene handlingsreferater etterhvert -)

  , enn så lenge holder det med påminnelser av typen,
  - helten var en dust - .

  SvarSlett
 5. Jeg er nok heller ingen maratonleser, men det var gøy å forsøke. Mitt maraton ble kraftig amputert av lite søvn natten før, sol og 30 graders varme, og lengden på Jo Nesbøs bok. Opplevde det samme som deg, det var plent umulig å sette seg inn i et annet bokunivers når jeg først hadde kommet inn i et som jeg ville være i. Men jeg leste i det minste en hel bok, halleluja.

  Begynte på Ward igår, og Gode Gud, for en bok. Hundre sider fløy av gårde og jeg skjønner fortsatt ikke hvordan jeg klarte å sovne etterpå.

  SvarSlett
 6. Fryd!, og lettet over at førstinntrykket er ok.
  Nå kan du bare glemme søvn til du er ferdig med alle 9!

  SvarSlett
 7. En flott oppsummering :) Jeg fikk heller ikke konsentrert meg helt om lesingen så lenge jeg ønsket, neste gang får en dra på hotell alene he he.

  Ønsker meg et vintermaraton jeg også

  SvarSlett