fredag 17. desember 2010

JEG FANT, JEG FANT.


Vekevis (2010)
- Selma Lønning Aarø

En del av Leser Søker Boks store årsprosjekt.
Serien heter Litt å Lese og inneholder 4 korte bøker fra kjente forfattere.
- Overkommelig for folk som leser lite,
kjapt for folk som leser mye -
Mer om prosjektet og de øvrige bøkene i serien.Jente med planer om å livnære seg ved å skrive erotiske romaner oppdager at hun er gravid - på danskebåten. Barnefaren er dritings.
- Den natta ligg eg på golvet på dekk 3
og klamrar meg til eit kunstig palmetre.
-

Boka tar ukesvis for seg graviditeten, fra danskebåt til fødsel og er innimellom riktig så fornøyelig. Mye å kjenne seg igjen i for usikre og tilfeldige gravide.
Artigst: Mora og bryllupet.

Jeg rakk akkurat å lese den ut på toget - OsloS til Gardermoen - inkludert et par stopp for motgående tog - lett og ledig - med foruroligende slutt.

For:
Hvem i hule tuttisveitgryta befant seg gjemt i en krok på et visst Riskhospital for 16 år siden? Det året All.litt endelig hadde kommet til byen og jeg storforbrukte notatbøker, anais-style. Bortsett fra at jeg ikke spydde opp sjokkis  (verdig fjernet med klyster).  
Harald Tusberg - var det du?

Begge lå vi på alle 4. Store planer og irriterende jordmødre. I tyngdekraftens vold, med barnefedre mer interessert i fotallvm. Blå knoker rundt gassslangen (ikke tilkoblet). 2 puff og fødsel over.

Er situasjonen førstegangsfødende virkelig så universiell og unge mennesker så forutsigbare. Småsjokolader og fotball? Føler meg avslørt og litt som Tonje, eksfruknaus.


Boka fant jeg i lesekroken på Litteraturhuset, Kafe Oslo. Bokas Reise. Kanskje blir den inkludert i mitt store juleprosjekt. Der jeg miljøvennlig sparer trær og sprer kultur. - pakk opp, les og gi bort.
Yay, family - her er det bare å glede seg.

Vekevis hos tanum.no

Jeg anbefaler Selma og gleder meg nå enda mer til å lese En Rekke Avbrutte Forsøk. Den rykker stadig oppover på leselista,
- der kun tilfeldigheter rår.

Merk at tittelen på dette innlegget er sterkt preget av at jeg nettopp har lest ferdig, Beate Grimsrud - En Dåre Fri. Omtalen kommer 22.des som en del av Knirks Nordiske Samlesnings prosjekt - Vi leser bøkene som er nominerte til Nordisk Råds Litt. Pris og publiserer omtalene våre på samme dag.
Alle kan være med!


5 kommentarer:

 1. ...og i lesekroken på Litteraturhuset spiste jeg lunsj og sladret med Chassi om bøker og trening og livet og sånt, og det var en alle tiders formiddag...

  SvarSlett
 2. Selma Lønning Aarø er en flott forfatter :-)

  SvarSlett
 3. ahhh - jeg visste det var noe jeg hadde glemt :-).
  men: Jeg hadde det kjempefint. Stimulerende konversasjon og god mat sammen en fascinerende person med sære interesser og perlende humør.
  (helt sant!!)

  Vibeke: Selma er et nytt bekjentskap for meg - men jeg gleder meg allerede til å ta fatt på resten av bøkene hennes.

  SvarSlett
 4. Hahaha! Takk!

  Du er ganske kul du også. :D

  SvarSlett
 5. Innom en svipptur for å si at jeg har fått meldingene dine, skal prøve å få svart i kveld :) Det er ok for meg :D

  Sliter litt i å henge med i svingene om dagen(det velkjente jobbe og julestresset).

  SvarSlett