onsdag 8. desember 2010

DOWN BOY!


Broken (2006)
- Kelley Armstrong

Women of the Otherworld 6.
Hva jeg synes om de første 5.
Bitten & Stolen
Dime Store & Industrial
HauntedJeg har nå innsett at prosjektet om å lese alle utgitte bøker i denne serien i løpet av året er bust. Løpet kjørt og teppet falt, men i tro - til den feite dama synger - ånd - skal jeg henge på til rakettene skytes opp, forhåpentligvis greier jeg å presse inn 2 ekstra.

I Broken er vi tilbake i varulvflokken.
Elena, Clay og alfa Jeremy, samt necro Jamie spiller hovedrollene i følgende drama:
Ulvene, anført av en høygravid Elena, dette er ikke spolierpunkt da graviditeten omtales på første side og tom står på coveret, stjeler et brev og åpner en portal til Victoriatimes London. White Chapel, Jack the Ripper, cockneyhorer og snikende sykdommer. Portalen må stenges og onde krefter kjemper imot.

Det er innviklet, snålt og merkelig - og det tar aldri slutt. Historien repeterer seg selv helt til slutten der løsningen plutselig ikke var så vanskelig likevel. Evig zombiejakt mens alt jeg egentlig vil er å lese om Clay, Elena og Jeremy. Graviditeten, forholdet, alfamales og ulvedynamikk - noe som kun nevnes bisetningsvis. Storparten av Elena/Clay opplegget går ut på sex eller hvorfor de ikke kan ha sex - stor mage (duh hu). Oppstyltete sex scener som presses inn på inopportune plasser, visstnok fordi slik er ulveinstinktet (gjesp).

Kanskje bør jeg skru ned forventningene litt.

For ingen av bøkene i serien kan så langt måle seg med Bitten.
For mye ytre action og for lite indre konflikter.

Broken hos tanum.no
eller play.com
Armstrongs hjemmeside.

Neste bok er No Humans Involved og handler om Jamie, krysser fingrene.

2 kommentarer:

  1. Jeg liker anmeldelsene dine :)

    Denne serien hadde jeg også høye planer om å komme meg godt i gang med i år, men er blitt med tanken. Skal forsøke å gjøre noe med det til neste år. b

    SvarSlett
  2. Planen var å lese denne i år og Black Dagger Brotherhood i 2011, men det kommer jo stadig til nye bøker så man blir jo aldri ferdig :-)
    - men jeg klager ikke og skal kose meg med ulver og flaggermus til neste år også!!

    SvarSlett