tirsdag 19. oktober 2010

GÅRSDAGENS TRENING (14km)

Gjennomsnittstid - 6,17/km (9,5), temp +11
Glemte pulsbelte - igjen.Gårsdagens, Totalt 14km
Fra de høye dørstokkers dal. Hovedgrunnen til at jeg kom meg ut igår var at jeg ville teste den nye vintertightsen - det regnet, blåste og umotivert småfrossen kledde jeg meg GODT. Pannebånd, buff, hansker, jakke, 2 ulltrøyer, ullboxer og vintertights.
- og ikke før hadde jeg kommet meg opp bakken før sola lurte seg fram.

Bukserapport. (Nike Element Warm Tights)
Mye om og men rundt innkjøp men:
Buksa var superbehagelig. Fremdeles litt usikker på om jeg burde hatt en størrelse mindre - bittelitt for lang i beina, det sedvanlige korte-bein-stor-rumpe-problemet.

Nå var det 11+ så hvor varm den egentlig er aner jeg ikke - men igår var jeg ihvertfall VARM hele veien - til og med den siste halvtimen med gange - begynte såvidt å fryse.

3 dager tok det fra XXL til posten og portoen var billigere enn en enveisbillett til Oslo, good to know, kommer nok til å bruke nettbutikken mer.Det blåste, stivt, skjevt og bråkete - skrudde opp lyden og tenkte på hjemveien (positivity yes), nå var det kun de siste 4km som fikk medvind, men for en lettelse! Puffet i ryggen ga akkurat nok til at jeg karret meg til 14km - da hadde hofta fått nok og jeg haltet de siste 1,5 hjem. Som vanlig var det vondere å gå enn å løpe.
- ellers gikk jeg opp 1 bakke mindre enn forrige gang jeg plaget meg igjennom denne løypa. Totalt gange/tøy 0,61km og 6,54min.
Nei?
Det var et slit hele veien og jeg begynner å bli bekymret for venstre hofte + lår, en ting at det er stramt ned til kneet - men det gnager og stikker i øverst i låret og det har gradvis blitt verre den siste uka. Liker heller ikke å løpe på den nye asfalten, grøftene er forsvunnet, de få som er igjen er for smale og asfalten tærer på.

Ja?
Høyreleggen er bedre. Nydelig vær.
Jeg kom meg ut, løp langt og holdt nesten til mål.


Til sola gikk ned.
Hele dette flate strekket gikk jeg - eller haltet. Endelig full valuta for overbekledningen.
Total tid på beina var
16,5km.

Idag blir det fri!

18 kommentarer:

 1. Det var bra lengde!

  - Hva hører du på når du løper?

  SvarSlett
 2. Tja si det :-)
  - ikke A-ha ihvertfall.(tsk)

  Alt mulig midtempo, blir det for raskt er jeg utslitt etter en km. Har lagt merket til at veldig mange av sangene -enten har rasende, eller superhappy budskap

  - hiphop og gangsterne- jeg er bedre enn deg og kommer alltid å vinne, aldri til å gi meg og du suger og jeg er BEST og vil alltid, alltid være det og du vil angre, angre for evig.... (skjønner poenget?).

  - ellers glade søte ting, om fint vær og godt liv.

  Men:
  Ragarockers, Eminem og Elvis + AC/DC hvis jeg har det travelt :-=
  - men ikke techno, jazz eller rnb (som jeg hater).

  - du??

  SvarSlett
 3. A-ha vel :)

  For kortere, raske turer er jeg helt avhengig av musikk med litt fart i, så der har jeg en egen spilleliste med velvalgte sanger (A-ha såklart men også Buena Vista Social Club, Pulp, Cornelis Vreeswijk, Rybak (ja tenk!), Michael Jackson, Iggy Pop, Prodigy...) Ragarockers og AC/DC skal jeg prøve, Eminem kan jeg ikke fordra, Elvis er allerede på plass (jeg digger men tempoet går litt trått?) Ellers har jeg ikke tid/ork til å høre på teksten når jeg løper, det har åpenbart du :-)

  Lydbok, ja, det har jeg lyst til å prøve - men det må bli i supersakte tempo, da, type hvis jeg prøver å jogge til Ski og tilbake eller noe...

  SvarSlett
 4. Ja, teksten er viktig, det flere ord, det mer distrahert og mindre lidende blir jeg :-)
  - sikkert derfor du løper mye fortere og jeg luser avgårde med lydbok og raseri.

  Men Cornelius har faktisk jeg også på lista (Trasiga skor bla), men neitakk til Rybak. - og man kan da ikke mislike Eminem ??
  - glemte forresten Abba og alle George Michael sangene jeg fylte lista med før OM - (har fjernet alle bortsett fra Freedom1 & 2)

  (Det brukes mye tid på spillelister her i huset)

  SvarSlett
 5. Prodigy, ABBA og Eminem, jah!

  Må du løpe så langt når du hater sånn? Jeg syns fortsatt synd på deg hver gang og når jeg kommenterer er det som oftest for å trøste, jeg får seriøst helt vondt av deg! Uff!

  Det var trøsten. ;D

  Hvor kan jeg finne Biggest Loser? Jeg har virkelig prøvd.

  SvarSlett
 6. Chassi: Jeg tror Ingalill hviler ganske godt på sine laubær når hun har løpt så langt, det er neppe så veldig synd på henne ;)

  Abba og George Michael, hvorfor har jeg ikke tenkt på det før! Skjønner at jeg må jobbe mer med spillelister... Takk for inspirasjon.

  SvarSlett
 7. Trøst, konfekt og laubær :-)

  Astrid: Det er klart det er synd på meg, jeg har jo vondt i foten, svak vilje og kaloriunderskudd,
  (rettelse - hadde kaloriunderskudd)

  Nå er det enda mer synd på meg for jeg har fremdeles vondt i foten, såpass at jeg tar nok en løpefridag.
  Pluss at det er tomt for både smash og pizza - og jeg spiste havregrøt til frokost (med sukker).


  Chassi: Nå som man er i Biggest Looser modus skal man lide på trening. Du skal spy, gråte og huske grusomme ting fra barndommen - og sådann komme til dype innsikter om egne shårtkåmmings, som feks - hvorfor man ikke greier å løpe fortere enn 10,5/km og må hvile når beina svikter??
  (dig deep!)

  Jeg lånte mine episoder fra
  "en venn" ;-)

  SvarSlett
 8. Ok, jeg trekker det tilbake - det er åpenbart synd på deg!

  :-)

  SvarSlett
 9. Takk skal du ha :-)
  (sikker på at det er litt synd på deg også!)

  SvarSlett
 10. God distanse! Hva er distanserekorden din, når vi nå først er inne på det? Asfalt er ikke optimalt nei, men håper kroppen din føles stadig bedre!

  SvarSlett
 11. Forresten (etter å ha lest alle innleggene her), virkelig eklektisk musikksammensurium det høres på (jeg er nok ikke bedre selv, tenkte faktisk jeg skulle skrive et innlegg om nettopp det) :) Men lydbok? Holder det piffen oppe? Hm, må vurderes.

  SvarSlett
 12. Jeg tror jeg kjøpte samme bukse i Polen. Vet ikke hva den heter men ser helt lik ut og hadde en thermo stay warm lapp på seg eller noe. Kjøpte trøye i samme også. Fikk testet det i dag og det var godt og varmt her selv om det lå på ca 0 grader.

  Ang lydbok. Det er knall å høre på når man løper. Eneste er at jeg elsker krim og spenning, og det er absolutt ikke smart å høre på når man løper alene langs veien i mørket eller i lysløypa. Tenk på alle de skumle busemennene som venter bak et tre....

  SvarSlett
 13. Hoho! Og har du kommet til noen dype innsikter?

  Jeg er jo "din venn" (?), kan jeg låne av deg da? Er det fysisk låning så plukker jeg opp en dvd mot en kaffi i november. :D

  SvarSlett
 14. Marit: Det lengste jeg noensinne har løpt var 21km under Oslo Maraton og foreløpig kun 1.gang. Lengste treningstur rundt 17/18km.
  - kroppen er ikke helt enig i at vi skal holde på med løping over 10km, så vi kjemper daglig, jeg, beina og hjernen - (freud-style).

  Lydbøker fungerer som Astrid sier best på rolige turer - jeg hørte hele Lost Symbol mens jeg løp i fjor men har heller aldri hatt så laber fart (eller følt meg så pigg) på løpetur :-)
  - tror krim fungerer best, må være noe spennende som holder på interessen.
  - men helt riktig Camilla - ikke når det er mørkt, ensomt eller tåkete - og ikke i skogen.

  Hvis det er samme bukse er jeg glad for at den varmet på 0 - men MINUS, det står vaskes på 30 grader på min - kan da ikke vaske treningstøy på 30 - får se hva som skjer på 60???

  Chassi: Jeg lider dessverre ikke nok til at visdommen inntreffer, så jeg må nok skru opp et par hakk, like blank på livet og universet, men bare vent.....

  - den vennen som delte med meg er svært generøs og vil nok sikkert dele med deg også - men dvd-er kan selvfølgelig også byttes
  mot kaffe .-)

  SvarSlett
 15. Jeg trenger ingen dvd og kaffe kan du få uansett. Jippi!!!

  Hvor finner jeg den hemmelige vennen din? Få et tips, hemmelighetsfulle du.

  SvarSlett
 16. - njaaa, for finner man slike hemmelighetsfulle venner som deler filene sine på nettet da???

  (Ingen steder som kan nevnes på ultraseriøse leseløpeblogger ihvertfall)

  Ship O'hoy.

  SvarSlett
 17. Haha, nei, det var det da. Min ene venn kom til kort nemlig. Drid i. Jeg er forresten anonym nå jeg også, ikke så dumt med hemmeligheter. :)

  SvarSlett