mandag 6. september 2010

DAGENS TRENING (17km)

Gjennomsnittstid - 6,08/km (9,8), finvær.
Typisk at jeg glemte pulsbelte (og håndkle).

Totalt 17,60km
Juhuuu og bare knappe 3km til mål - hadde OM vært idag og hadde snittfarten holdt seg de siste 3, hadde jeg kommet under 2,10t - disneyspinn, med tanke på at jeg ikke engang greide til siste 400m til 18km, flat og nesten bakkefri som denne løypa er - er nok 2,20 fremdeles et mer nøkternt mål.

Positivt
Ankelen gjør fremdeles vondt i Adidas og Converse, kjenner absolutt ingenting i NewBalance, sandaler og høye hæler. Nå ble det en utfordring med disse hælene idag, men da de er de eneste akseptable skoene som ikke gjør vondt i hockeyen var det bare å snurre inn sår og blemmer i compeed og la det stå til - holdt helt til hjemmebakken der jeg skiftet til tøffelsandaler.
(sånn er det å være forfengelig og plastret på landet - 3 par sko i sekken).
- Compeed poster girl - alltid i lomma.

Enda bedre?
Skulle prøve å løpe litt raskere enn forrige langtur med fart fra 6-6,20. Gikk utmerket da snittfarten endte på 6,08.Pain?
Hofta øm rundt 9/10 - noe som er strålende framskritt
+ alt det vanlige.

Ble fryktelig sliten/tung i beina på slutten og hadde en skikkelig nedtur rundt 8, der jeg rundet en sving og så bare oppover - og deretter like før 14&16 da jeg måtte passere dusjen (runden var for kort), denne ekstra sløyfa (4km) var motivasjonsdrap på elitenivå da hele kroppen forlengst var klar for STOPP.

Nydelig vær, hadde holdt med t-skjorte og veldig glad for å ha fått unna denne nesten 18-turen, gjennomføring av 21km ble litt mer oppnåelig og selv om jeg fremdeles er livredd er det håp i hengande - såfremt jeg ikke finner på noe tull de siste 2 ukene, eller under løpet - kommer jeg til mål!
- sa Pollyanna til Pippi.

Nå blir det tv-sofa resten av kvelden
- mye mer medtatt etter denne turen enn forrige uke.

8 kommentarer:

 1. Så fantastisk! Kjempebra! Det blir *mye* lettere under OM, med folk og musikk og ingen kjedelig ekstrasløyfe :-) Ta nå bare vare på ankelen - legg bena høyt med is (jo!) foran TV i kveld. Å, som du fortjener sofaen nå!

  SvarSlett
 2. - og dyna, operamints
  og 71'C Nord :-)

  Jeg er litt usikker på folk, musikk og høy stemning kommer til å ha en positiv effekt - er det ikke da man løper altfor fort og er kjørt før 10km? (hehe - kan se det nå, sannsynligheten er STOR!)

  Det aller aller beste med lange turer: - ingen fortjener sofaen mer!

  SvarSlett
 3. Trener du til OM, altså? Imponerende!! :D

  Jeg er veldig langt unna maraton-nivå, eller halvmaraton, for den del, men jeg jobber med saken. Ganske iherdig, for tiden. Så har jeg litt lyst til å logge hvor langt jeg har løpt, gjennomsnittsfart, rundetider og sånt snadder, men er usikker på hva som finnes og ikke minst hva jeg trenger. Hva bruker du? :)

  SvarSlett
 4. Jeg understreker at det er HALVmaraton jeg skal løpe da. (beundrer nesegrust alle de som takler hel)

  Når det gjelder grafer, rundetider, puls og kmlogging - er jeg komplett hjernevasket og da er det bare en ting som teller.

  GARMIN GPS.

  Det finnes ulike klokker men de mest aktuelle hvis du vil ha kontroll på alt er Forerunner 305 (gamlest og billigst) eller 310 (nyeste).
  - mer trenger du ikke.
  - og jeg kan love deg at det hadde ikke blitt mange km løpt her i huset uten :-)

  (psstt, jeg har hørt rykter om at noen også bruker Polar men det er helst de som kjøpte klokka si i gamledager (tsk tsk))

  Artig med flere løpende leser/lesende løpere.

  SvarSlett
 5. Takk for svar! :) Jeg har siklet litt på en Forerunner 305, tror det kan være noe for meg. Jeg trenger noe og presse meg litt i mot, og da tror jeg sånt ekstrautstyr kan være tingen!

  (Ser forresten at du leser "Resten av dagen" nå? Håper du liker den like godt som jeg gjorde, fantastisk bok! :) )

  SvarSlett
 6. Resten av dagen er stor sålangt (spes.språket) selv om jeg fremdeles er i startfasen, så filmen for evigheter siden og begynte med Anthony Hopkins for mitt indre øye, men boka har nå tatt over.
  - oppdaget Ishiguro for alvor etter jeg leste Never let me go så det blir nok MER :-)

  Når det gjelder 305 er det bare å løpekjøpe, da blir du din egen argeste konkurrent og uansett hvilket nivå du er på har du alltid noe/noen å måle deg mot.
  - bare det å vite hvor langt man løper og hvor bratt det er til postkassa
  - kan ikke overvurderes :-)

  SvarSlett
 7. Jeg er imponert! 17 km! Men neste år...

  SvarSlett
 8. Neste år - starter vi sammen!!

  SvarSlett