søndag 28. februar 2010

FROSKEKYSS.


99 (2009)
- Astrid Prag Vargas

3barnsmor Ninni, bedras og forlates av sin slubbertmann og overtales av en venninne til å opprette en profil på en datingside. Stadig mer frivol og garvet kysser hun seg igjennom froskemenn på jakt etter prinsen.Tja, hva skal man si. Jeg har vært inne i en uheldig lesestim den siste uka, den ene boka mer intetsigende enn den andre. (Har bla verdens kjedligste lydbok på kjøkkenet) - men man leser da samvittighetsfullt ferdig, ingen slinger og fristelser i bokhaugen får vente.

Med breisida, godsida og påklistret smil er det beste jeg kan si om denne romanen at den var utrolig lettlest, feide, pløyde og var ferdig før irritasjonen hadde bitt seg fast. Først etterpå så jeg at det var en slags sannhistorie - fiksjon basert på egne erfaringer - og selv om det gjorde middelmådigheten mer forståelig - gjorde det bare irritasjonen værre.

- for:
 • er det sånn at alle kan kludre ned hva som helst og få det antatt?
 • det er jo bare historien om min nettdating fra a-å - inkludert profiler, brev og stalker, rensket for litterære virkemidler.
 • og jeg håper i det minste stalkeren er ekte - for er det fiksjon er det elendig.
 • det er ikke nok å ha en god historie - den må jo være lesverdig - ok språk - trenger ikke å være Knausgård eller Helle (sukk - litt av en overgang) - men du må ihvertfall føle at du leser en roman og ikke en ukebladartikkel.
 • jaja og suck it up - men det kunne jo vært ei god bok - med litt mer spenst i plott og språk.
- det er vel med lesing som med dating, irl og nett - frosker å stave igjennom før man kan sole seg i perlende veltalende prinsekyss.

For the record - gjør det vondt i venstre ringfinger når jeg skriver, jeg har ikke trent på 3 dager, snø til knærne og har satt ukentlig årsbeste i Mac. besøk - greaseweek - så trekk i fra 30% gruff. Vårsol og barasfalt hadde kanskje gjort meg mer tilgivende.

99 hos bokkilden.no

5 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en bok for meg. Så lenge man ikke trenger å tenke er det OK, Leste nettopp boka SOLGT fra 80-tallet. Like spennende nå som da;)

  JA - til lettleste bøker;)

  SvarSlett
 2. Det er helt pyton når man går inn i sånne bad-reading perioder. Men jeg har konkludert med at det positive med sånne perioder er at man blir helt usannsynlig lykkelig neste gang man åpner en bok og skjønner at dette er bra greier. Fattig trøst nå mens de dårlige bøkene dominerer, men dog...

  SvarSlett
 3. Kan hende er det akkurat ei Homlebok, selv om jeg mener du kan finne ganske mange bedre lettleste enn denne.

  Janke: Lace Reader som jeg leser nå er heldigvis en opptur og det er kun noen kapitler igjen i Granateplene - krysser fingrene for bedre tider :-)

  SvarSlett
 4. Haha, nice try men jeg aner mitt eget beste og styrer unna. Lett!!! :D

  Elsker avrundingen din, forresten. Den skulle jeg ønske jeg hadde skrevet selv!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett