tirsdag 23. februar 2010

ALT ELLER INGENTING.
Jeg har vært på
Mamutsalg
- Norli og Ark.
Jeg vandret rundt i timesvis og lærte følgende:
 • Eiesyken når det gjelder bøker er borte.
 • Hardbacks interesserer meg ikke - til og med med Mamutpriser er paperbacksen billigere.
 • Bøker er gratis på biblioteket
 • Bookcrossingbøker er også gratis.
 • Det var ingen nesten ingenting engelsk og jeg prøver å styre unna engelsketalende forfattere på norsk.
 • - er det noen sak.

Jeg endte opp med å kjøpe disse 2.
Noen har kanskje fått med seg min ferd igjennom 1001-lista - men boka er også fin og ha. NB - det står en liten spoliersnutt om hver bok - so watch out.

Hvordan snakke om bøker du ikke har lest.
Like greit å lære det først som sist - burde være spesielt aktuelt nå i disse Knausgård tider :-)

Jeg har lest noen sider allerede og den ser riktig fornøyelig ut.


- ellers var det bare en annen bok som fristet
og den var ikke på salg.


Den kom igår og stod stablet hvorenn jeg snudde meg. Jeg leste de 2 første sidene, permen og bar den litt rundt i butikken - før jeg la den pent tilbake. Jeg har allerede bestemt meg for biblioteket og er som
nevnt før - tvangstålmodig.

Anmeldelsen er allerede ut på VG.
Uinspirert og karakter 4.
Lærte ikke noe jeg ikke visste fra før og godt er det. Tidlig sædavgang-løfter til tross - jeg skal holde ut ventelista!

Noen andre som har Kamp eller Mamut handlet?

8 kommentarer:

 1. jeg og den lille var og tittet litt på mammut-salget i dag. Jeg fant en, din anbefaling, og den lille så en Roar Dahl, men vi kjøpte de ikke, bare så og veide de i hånden. Men den lille kjøpte seg sko

  SvarSlett
 2. Jeg holder meg unna Mammutsalg, har allerede alt for mye bøker, og arbeider jo på et bibliotek, så nok er liksom nok :-). Men jeg kan huske en fjern fortid da datoen for mammutsalget var en av de viktigste datoene, og så var det jo bare hvert andre år. Da møtte jeg opp med lister og reservelister og kjøpte masse til meg selv, og bursdagsgaver og julegaver og ja....men nå - har sett i katalogen og bestilt noen bøker til biblioteket - men ingen til meg selv.

  SvarSlett
 3. Hej! Først må jeg nevne at du har en knall kjekk og inspirerende blogg.Har linka deg til bloggen min- om du ikke har noe imot det?
  Mamuttsalg er jo gøy! Endte opp med 6 bøker! Joda,- bøker er gratis på biblioteket, men de tar seg jo sabla bra i bokhylla da!:)
  Ha en fin fin dag! Klem.

  SvarSlett
 4. Jeg synes også mammut var artiger før, tror jeg har vent meg av med å trangen til å fylle hyllene - det har nok litt med at det allerede er fullt, og det er vanskelig nok å lese seg igjennom det som står der :-)

  - likevel gikk jeg rett på biblioteket etter mammuten for å plukke opp 3 nye lydbøker - så det er nok å ta seg til.

  Sporty: selvfølgelig kan du linke - det er jo bare hyggelig :-), takk også for fine ord!

  Dora: valgte den lille skoene selv?

  SvarSlett
 5. Joda, den lille plukket dem ut selv, men jeg sitter igjen med følelsen at det var jeg og ekspeditrisen som prakket dem på han. De er lekre, passet så godt til han, men....

  SvarSlett
 6. Jeg syntes også at mammut var artigere før. Nå har jeg bøkene rundt meg hele tiden på jobb (bibliotek), og da kjennes det unødvendig å kjøpe bøker. Bortsett fra slike som bare må eies.

  SvarSlett
 7. Jeg har egentlig nok av uleste bøker i tillegg til at jeg går på biblioteket og bytter bøker via Bookmooch så tror ikke det blir noe Mammut-salg på meg(men skal aldri si aldri).

  Jeg foretrekker også å lese engelske forfattere på engelsk, men jeg leser oversettelser også(gjør det blant annet i bokbloggturnéen).

  Knausgård sine bøker tror jeg ikke er for meg, er dessuten mer enn mett av å lese og høre om ham over alt.

  SvarSlett
 8. Det er vel sånn at det mer man leser - det mer ser man etter alternativer når det kommer til anskaffelser.

  Jeg har ikke prøvd bookmooch (kun vært inne å sett på nettsiden) - men har i den korte tiden jeg har vært aktiv hatt stor glede av bookcrossing - så mulig det blir mooching på meg også med tiden.

  SvarSlett