søndag 27. september 2009

OSLO MARATON (2009)

Gjennomsnittsfart - 5,41/km
Gjennomsnittspuls/Maxpuls - 170/190


NY PERS - 57,37 (offisielt)

Er vel ikke helt riktig med Maraton overskrift når man "bare" sprang 10km men da det står Maraton på t-skjorta og startnummeret skal nå ikke jeg krangle :-). (pstt - piratbilder av målspurten)

Ukjente som vi er i byen ble startnummer, parkering og møteplasser
hentet og klarlagt allerede lørdag. Lørdagstimene i Oslo var vel anvendt og resulterte i kremparkering og insideinfo om snarveier - slik av vi effektiv kunne zippe igjennom gatene og heie på hverandre strategisk plassert.

8K og jeg sprang altså 10km. DonRoss sprang 21km. Stort pluss her er at mens DR. varmet opp og forbredet sitt løp var vi ferdige og kunne slange oss i sola med mat og øl. Plassert på en overpriset Akerbryggestol kunne vi selvrettferdig nippe til røde dråper og se maratongjengen kjempe seg mot mål. Imponerende, rørende og utmerket underholdning på engang.Jeg må innrømme at for egen del kommer egen 10km litt i skyggen av alle de fantastiske halv og hel prestasjonen rundt meg. Samtidig er jeg jo også strålende fornøyd. 57.37 er ny rekord og ikke slet jeg nevneverdig under løpet heller. De først 3km var de tyngste med stokkstive ben, negative tanker og labert tempo - deretter gikk det stadig raskere. Km nr. 10 er faktisk den raskeste jeg noengang har løpt (iflg. garmin da som mener jeg løp 10,14km og ikke 10).8K hadde før pers på 1,01 og spurtet nå inn til 57,39. Kun 2 sek bak MEG. Lite trening, mye jobbing + et aldri så lite sykehusopphold var heller ikke det beste treningsgrunnlaget. PLEASED. DonRoss åpnet som en sputnink, hadde en ballongsprekk rundt 15km men greide likevel og presse seg inn til 1,47 på halvmaraton og da mener jeg han uansett bør være PLEASED.

Perfekt temperatur. Passelig kaldt under løpet og sol på kafe. Hadde litt for mye klær på men dro fordel av lommer med vannflaske. Brukte mye mindre tid på vannhullet og kunne sikkert også ha hoppet over hele greia uten problem. Det blåste alt for mye. Kjegler og veisperringer fløy stadig overende og enkelte steder var det sykt til motvind - men vinden var også det eneste negative.

Festlig stemning, masse folk, rekord og vi stiller selvfølgelig til neste år - men da på (halv)Maraton.

2 kommentarer:

  1. Gralla!! Kjempebra jobba og kjekt å se et bilde av deg endelig. Kos.

    SvarSlett
  2. Takk takk - min absolutt beste side (hehe).

    SvarSlett